"33. Vakıflar Haftası Kutlamaları"

"33. Vakıflar Haftası Kutlamaları"
Vakıflar Haftası açılış töreni, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Vakıflar 1. ve 2. Bölge Müdürlükleri tarafından düzenlenen "33. Vakıflar Haftası" açılış töreni, Üsküdar'da bulunan Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse ve Vakıflar İstanbul 1. ve 2. Bölge Müdürlükleri çalışanlarının katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Bu yılki kutlamaların teması olarak belirlenen "Vakıf ve Sivil Toplum" üzerine hazırlanan sinevizyon gösterisinin izlenmesinin ardından, Osmanlı Padişahı 3. Selim'in annesi ve 3. Mustafa'nın eşi Mihrişah Valide Sultan'ın vakıflara bağışladığı eserleri anlatan kısa bir tiyatro oyunu sahnelendi.

Programda konuşan İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, sivil toplum kuruluşların meydana gelmesinde vakıfların önemine değindi.

Üsküdar Kaymakamı Güler de İstanbul'daki en çok vakıf eserinin ilçelerinde bulunduğunu belirterek, "Ecdadın bize bıraktığı vakfiyelere bir dönem sahip çıkamamışız ama son yıllarda medeniyetimize sahip çıkmak adına vakıf eserleri tek tek ayağa kaldırılıyor. Üsküdar'daki vakfiyelerimiz, tekrar eski güzelliklerine kavuşuyor." diye konuştu.

Program, Vakıflar Haftası'na destek veren kurum ve kuruluşlara plaket sunulmasının ardından, verilen konserle sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.