"34. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması"

"34. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması"
Yarışmada birinciliği İngiltere'den Ross Thomson, ikinciliği İran'dan Shahram Rezaei, üçüncülüğü ise Brezilya'dan Raimundo Rucke Santos Souza kazandı

İSTANBUL (AA) - Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 34'üncüsü düzenlenen "Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması" sonuçlandı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, bu yıl yarışmaya 63 ülkeden 641 sanatçı, toplam 2 bin 220 karikatürle katıldı. Yarışmada birinciliği İngiltere'den Ross Thomson, ikinciliği İran'dan Shahram Rezaei, üçüncülüğü ise Brezilya'dan Raimundo Rucke Santos Souza kazandı.

Yarışmanın ödül töreni, 30 Kasım'da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

Toplumlar arası uzlaşmayı, sevgiyi, dostluğu, özgürlüğü ve barışı karikatür aracılığıyla yaymayı amaçlayan yarışmanın ödül töreni öncesi karikatüristler, Yaratıcı Çocuklar Derneği'nden genç çizerlerle birlikte atölye çalışmasına katılacak.

Bu yıl yarışmada yine "Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar" teması altında çizilen karikatürler arasından "Özel Ödül", Fethi Gürcan Mermertaş'a takdim edilecek.

Yarışma kapsamında "Başarı Ödülü"ne ise 3'üncü olan Souza'nın yanı sıra Luc Descheemaeker, Muhamed Djerlek, Darko Drljevic, Ehsan Ganji, Vasco Gargalo, Alessandro Gatto, Dokhshid Ghodratipour, Krzysztof Grzondziel, Silvano Mello ve Ross Thomson layık görüldü.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.