35 Bin Okul Servisi Şoförüne Eğitim

35 Bin Okul Servisi Şoförüne Eğitim
Servis şoförleri ve rehber personelin çocuklara karşı sorumlulukları, iletişim ve davranış kuralları hakkında 35 bin 459 servis şoförüne eğitim verildi

TBMM (AA) - Başta Ci̇nsel İsti̇smar Olmak Üzere Çocuklara Yöneli̇k Her Türlü İsti̇smar Olaylarının Araştırılması ve Gereken Önlemleri̇n Beli̇rlenmesi̇ amacıyla kurulan Mecli̇s Araştırma Komisyonu, çalışmalarını tamamlayarak taslak raporunu hazırladı.

Taslak raporda, çocuk istismarıyla mücadelede kurumların yaptığı çalışmalar da yer aldı. Bu çerçevede İçişleri Bakanlığının gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Buna göre, başta okul çevreleri olmak üzere çocukların kamuya açık ve umuma mahsus yerlerde güvenlik önlemlerinin artırılması amacıyla 10 bakanlık genelgesi yayımlandı.

Çocukların kişisel güvenlik bilincinin önemi gözönünde bulundurularak başta aileler olmak üzere öğrencilere yönelik bilgilendirme faaliyetleri düzenlendi. Ağırlıklı olarak yüz yüze gerçekleştirilen bu faaliyetlerde, çocukların riskten korunma yöntemleri konusunda aileler ve çocuklar bilgilendirildi.

Gelişen teknolojiyle her gün kullanıcı sayısı artan internetin güvenli kullanımı ve tehlikelerinden korunabilmek amacıyla bu yılın ilk 4 ayı içerisinde 246 eğitim, konferans, seminer verildi. 44 bin 839 kişiye yüz yüze bilgilendirme yapıldı, 80 bin 840 afiş, broşür, kitapçık dağıtılarak çok daha fazla kişiye ulaşılması hedeflendi.

Okul çevresi ve güzergahında meydana gelen suçların zaman ve mekana göre dağılımı, yoğunluğu, suç işleyenler ve suça maruz kalanlar göz önünde bulundurularak suç analiz çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalarla suç haritaları hazırlanarak elde edilen verilerin değerlendirilmesi sonucunda belirlenen risk derecelerine göre planlı önlemler alındı.

Servis şoförleri ve rehber personelin çocuklara karşı sorumlulukları, iletişim ve davranış kuralları hakkında 35 bin 459 servis şoförüne eğitim verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.