37 bin öğrenci yurtta

37 bin öğrenci yurtta
Kredi ve Yurtlar Kurumu son bir yılda Konya’da 5 bin 350 kişilik kapasite artırımına gitti. KYK yurtlarının öncelikli tercih olması ve toplamdaki öğrenci sayısının özel yurtları geride bırakması dikkat çekiyor

 

4 büyük üniversitesi ile öğrenci şehri olma özelliği kazanan Konya yüzbini aşkın öğrenciyi bünyesinde barındırıyor. Şehir dışından gelen öğrenciler ise kalacak yer tercihlerini öğrenci yurtlarından yana kullanıyor. Özellikle son 2 senedir artan devlet yurtları öğrencileri en çok ağırlayan yerlerin başında.

DEVLET ÖZEL YURTLARA DESTEK OLSUN

Öğrencilerin son yıllarda KYK yurtlarına kaydığını ifade eden Yurt-DER Başkanı Ahmet Kantemiz, “Öğrenciler, daha cazip fiyatlar sunulduğu için KYK yurtlarında kalmayı tercih ediyor. Bir de devlet yurtları özel yurt konforunda hizmet sunmaya başlayınca ve yeni devlet yurtları da açılınca öğrenciler için özel yurtlar tercih olmaktan çıktı. Bu noktada özel işletmeler olarak bizler çok zor durumda kalıyoruz. Bu nedenle devlete, özel yurtlara destek çıkma konusunda önerge sunduk ve sonuç bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

SON BİR YILDA KAPASİTEDE 5 BİN 350 ARTIŞ

Devlet yurdu yatırımlarının genellikle Selçuklu bölgesine yapıldığını söyleyen Kantemiz, “Devlet tarafından merkeze yakın üniversite bölgelerine yurt yapılamaması, bu bölgede okuyan öğrencilere kalacak yer sıkıntısı yaşatıyor. Bu bölgede özel yurt sayısı da az olduğu için sorun katlanarak büyüyor. KYK tarafından geçtiğimiz sene 5 bin 700, bu sene ise 5 bin 350 olmak üzere ciddi bir kapasite artışı yaşandı. Bu yurtlar Selçuklu bölgesinde faaliyete geçmeye başlayınca, özel yurtlar olarak işimiz daha da zorlaşacak” diye konuştu.

KYK’NİN TOPLAM NÜFUSU ÖZEL YURTLARI GEÇTİ

KYK yurdu sayısının hızla arttığına dikkat çeken Kantemiz, şunları söyledi; “Şehrimizde yeni ilaveler ile KYK’ya ait yurt sayısı, 26’ya kadar çıktı. Özel yurt sayısı ise 200 civarında. Konya’da yurtta kalan toplam öğrenci sayısı, 37 bin olurken sadece KYK yurtlarında kalan sayısının ise 20 bin civarında olduğunu biliyoruz. KYK yurtlarında kalan öğrenci sayısı çok ciddi boyutlarda. Yakın zamanda yeni açılan yurtların faaliyete geçmesiyle bizler daha da zor durumda kalacağız. Özellikle Selçuklu bölgesinde bulunan özel yurtlarda doluluk oranı yüzde 80 civarına geriledi.”  (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.