38 engelliye "Sevgi İzi" yapıldı

38 engelliye "Sevgi İzi" yapıldı
YOZGAT (AA) - Sorgun ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla 38 engelliye "Sevgi İzi" yapıldı.Sorgun Engelliler Umut Derneği Başkanı Süleyman Özdemir...

YOZGAT (AA) - Sorgun ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla 38 engelliye "Sevgi İzi" yapıldı.

Sorgun Engelliler Umut Derneği Başkanı Süleyman Özdemir AA muhabirine yaptığı açıklamada, sevgi izi uygulaması ile engellilerin kaybolma risklerinin daha aza ineceğini söyledi.

Sevgi izi uygulamasının başta engelliler olmak üzere, kaybolma riski taşıyan herkese yapılabileceğini ifade eden Özdemir “Sevgi izi, özellikle engelli kişilerin T.C. kimlik numarası gibi bir şey. Kolunda sevgi izi numarasını taşıyan tüm bireylerin bütün bilgileri Emniyet Müdürlüğü’nün kayıtlarında bulunacak. Kayıp kişiyle bir şekilde karşılaşan vatandaşlar, o kişinin kolundaki sevgi izini görünce önce polise, jandarmaya ya da en yakındaki ilgili birime başvuracak. Koldaki o rakamı taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek ve kişinin bir an önce ailesine kavuşması sağlanacak.” dedi.

Özdemir, derneklerinin, Yeşeren Ümitler ve Özel Merih Fizik Tedavi Merkezi ile ortak düzenlediği uygulamayla 38 engelliye sevgi izi yapıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.