4. Beytülmakdis Kadın Kanaat Önderleri Forumu Sona Erdi

4. Beytülmakdis Kadın Kanaat Önderleri Forumu Sona Erdi
Sultan Abdulhamid'in torunu Osmanoğlu:- "Sultan Abdulhamid Han'ın Orta Doğu'daki hamlelerini hatırlayın. Bir asır evvel aldığı önlemlerin bugüne intikal ettiğini görüyoruz. Başta Filistin olmak üzere Musul, Kerkük ve nice toprağı kucaklamıştır. Huzurun ha

İSTANBUL (AA) - Sultan Abdulhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, dedesinin Orta Doğu'daki hamlelerini hatırlatarak, ''Bir asır evvel aldığı önlemlerin bugüne intikal ettiğini görüyoruz. Başta Filistin olmak üzere Musul, Kerkük ve nice toprağı kucaklamıştır. Huzurun hakim olduğu bu topraklarda şimdi istedikleri, 'adalet' adı altında sömürgecilik üzerine kurulu bir sistem. Sultan Abdulhamid Han bütün bu oyunları öngörmüştü.'' dedi.

Türk Arap İlişkileri Merkezi Kadın Komisyonu ve Uluslararası Kudüs ve Filistin Destek Birliği Kadın Komisyonu iş birliğiyle "Aksa'nın kandili sönmeyecek" sloganıyla düzenlenen 4. Beytülmakdis Kadın Kanaat Önderleri Forumu sona erdi.

Forumda konuşma yapan Osmanoğlu, Abdulhamid Han’ı anlatmak kadar anlamanın da önem arz ettiği bir dönemde olunduğuna işaret ederek, tarihin her döneminde, dünyanın merkezi konumunda olan Orta Doğu’nun, büyük imtihanlar verdiğini ve vermeye devam ettiğini söyledi.

Abdulhamid Han'ın Müslümanların halefi olduğunu ve hiçbir şeyi kendisi için istemediğini belirten Osmanoğlu, ''Sultan Abdulhamid Han'ın Orta Doğu'daki hamlelerini hatırlayın. Bir asır evvel aldığı önlemlerin bugüne intikal ettiğini görüyoruz. Başta Filistin olmak üzere Musul, Kerkük ve nice toprağı kucaklamıştır. Tek istediği Osmanlı'nın ve dolayısıyla İslam'ın bekasıydı. Osmanlı, hiçbir zaman ırkçı yaklaşımda bulunmadığı için koskoca bir medeniyetti. Ermeni, Rum, Hristiyan, Yahudi tüm vatandaşlarına adalet ve sevgiyle yaklaşırdı. Huzurun hakim olduğu bu topraklarda, şimdi istedikleri 'adalet' adı altında sömürgecilik üzerine kurulu bir sistem. Sultan Abdulhamid Han bütün bu oyunları öngörmüştü.'' diye konuştu.

Türk tarihinde saklanılacak bir durum olmadığını belirten Osmanoğlu, tarihin öğrenilmesi, öğretilmesi, anlaşılması ve geçmişten ders alınmasını gerektiğini vurgulayarak, Müslümanların bir olması ve yapılan zulümlere sessiz kalmaması gerektiğini dile getirdi.

- ''Kudüs iyi olursa bütün İslam alemi iyi olacak''

Uluslararası Kudüs ve Filistin Destek Birliği Kadın Komisyonu Başkanı Fatine Süleyman ise Mescid-i Aksa'da zulüm altında mücadele eden Filistinliler için bir araya geldiklerini söyledi.

Filistinli kardeşlerinin haykırışlarını dile getirdiklerini aktaran Süleyman, ''50 yıldır Aksa bir gurbet, bir yabancılık yaşıyor. Oranın yerlileri göçe maruz bırakılıyor. Mescid-i Aksa'nın büyük bir bölümüne el atmak üzereler. O kadar alçakça kararlar almaktadırlar ki, çocukların Aksa'nın avlusunda oynamasını engellemeye çalışmaktadırlar. Bütün İslam aleminde Müslümanlar güçlerini bir araya getirirse ve birlik olursak, Mescid-i Aksa'nın bayrağını tekrar kaldırabilirz. Kudüs iyi olursa, bütün İslam alemi iyi olacak. Biz bir ümmetiz, hastalanabiliriz ama asla ölmeyiz. Kırılabiliriz ama asla eğilmeyiz. Zafer yakındır.'' ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa Murabıtı Sümeyye Hasan ise konuşmasında, Arap olmakla iftihar ettiğini ve Kudüs'ün kendisi için dönüm noktası olduğunu belirterek, Hz. Muhammed'in ayak bastığı Mescid-i Aksa için mücadele edilmesi ve bu toprakların Siyonizm'e bırakılmaması gerektiğine dikkati çekti.

Şehitlerini alkışla ve zılgıt çekerek uğurladıklarını fakat kaplerinin kan ağladığını dile getiren Hasan, şunları kaydetti:

''Bu toprağımız için değer. Düşman mutlu olmasın diye diye acımızı içimizde tutuyoruz. Fislitinli kadın her açıdan büyük ve güçlüdür. Çocuğunu düğüne hazırlar gibi hazırlayarak şehadete uğurlar. Filistinli anne büyük bir annedir. Mescid-i Aksa'nın kapıları 2 hafta boyunca kapandığı zaman ezanın okunmasını yasakladılar. Ama her saat başı Mescid-i Aksa'da ezan okunuyordu. Bu sesin nereden geldiğine onlar da şaşırdılar. Elektronik kapıların ortadan kaldırılmasının sebebi Filistinli kadınlardır, kral değildir. Ey Filistinli kadın ne kadar güçlüsün.''

''Kudüs'ün Yahudileşmesine Karşı Kadınların Direnişi'', ''Filistin Kimliğinin Korunması'', ''Kudüslü Kadın: Hukuk ve Sorunlar'', ''Türkiye'nin Gözüyle Filistinli Kadınlar'', ''Filistinli Kadınlar Uluslararası Hukukta Nerede Yer Alıyor'', ''Kudüslü Kadınların Duruşunu Nasıl Güçlendirebiliriz'' gibi konuların ele alındığı forum, 2 oturumda sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.