4 Polis, Bir Astsubay Kaçak Kazı Yapıyor VİDEOHABER

4 Polis, Bir Astsubay Kaçak Kazı Yapıyor VİDEOHABER
Çorum Valisi Sabri Başköy katıldığı sempozyumda, 4 polis memuru ve bir astsubayın kaçak kazı yaparken yakalandığını açıkladı.

Çorum Valisi Sabri Başköy, bir sempozyumda kaçak kazı konusuna konuşma yaparken çarpıcı bir gerçeğe değindi. Sungurlu İlçesi Turgutlu Köyü'nde başka bir ilden gelen 4 polis memuru ve bir astsubayın kaçak kazı yaptığını ileri süren Vali Başköy, "Adamlara git babanın mezarını kaz desen kazmazlar" dedi.

SEMPOZYUMA KATILANLAR

Çorum Anitta Otel'de turizm haftası etkinlikleri kapsamında, "Hititlerin Başkentinde Kentsel Bellek ve Turizm" konulu sempozyum düzenlendi. Çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ve kazı başkanlarının katıldığı sempozyum 4 oturumda gerçekleştirildi. Sempozyumun açılışına Çorum Vali Sabri Başköy, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan ve Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal da katıldı.


 

VALİ'DEN KAÇAK KAZI AÇIKLAMASI

Açılış konuşmasını yapan Vali Sabri Başköy, turizmin bir pazarlama aracı olduğunu ve bunun en iyi tur operatörleri ile yapılacağını ifade etti. Tarihi eser kaçakçılığına da değinerek kaçakçıların boş durmadığını söyleyen Vali Başköy, yaklaşık iki ay önce Sungurlu İlçesi'ne bağlı Turgutlu Köyü'nde yaşanan bir kaçak kazı olayından söz ederek çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu.

"4 POLİS MEMURU VE BİR ASTSUBAY"

Çorum Valisi Sabri Başköy, "Kaçakçılar boş durmuyor, kazmayı eline alan nerede bir tümsek görse dalıyor. Bu bizi zoruyor. Jandarma bölgesinde az da olsa, emniyet bölgesinde kaçak kazılar oluyor. Ben Boğazkale'deki turizm haftası açılışındaki törende şunu söyledim. Geçen Turgutlu'da basını hiç gezdirmedik, ama gezdireceğiz. Bir tümülüste kaçak kazı var. Arkadaşlar bu bir hastalık. Kaçak kazıdaki manzarayı aynen size anlatıyorum. Ortada bir nimet var. İnsanlar başına üşüşüyor. Ne jandarmayı dinliyor, ne polisi dinliyorlar. Adam kilitlenmiş, illa kazacak. Kazma elinde, yüz metre ileride bekliyor. Nitekim orada kaçak kazyı men etmeye çalıştık. En sonunda 4 polis memuru ve bir astsubay kaçak kazıda yakalandı. Bizim bölgemizden değil. İstanbul'dan gelmiş, diğeri Muğla'dan. Bunlar memur. Arkadaşlar bu bir hastalık. Elinde haritalar, kazmalar, kazacak. İşte görüyorsunuz, geçen haberlerde Eskişehir'de mağarayı kazıyor. Sen de ki, 'Arkadaş sen git babanın mezarını kaz' kazmazlar. Ama bir hastalık. Hemen Kültür Ve Turizm Bakanlığı'ndan kurtarma onayı aldık. Biz oradaki kurtarma kazısında Çorum'un en büyük lahitini çıkardık" dedi. Vali Başköy, polislerin ve astsubayın karıştığı kaçak kazı ile ilgili fazla bir detay vermedi. Olayın ardından 4 polis ve 1 astsubayın gözaltına alınıp daha sonra da ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları belirtildi.

Açılış konuşmasının ardından sempozyuma geçildi. Kültür turizmi konusunun ele alındığı ilk oturumu Prof.Dr. Ahmet Ünal yönetti. Gün boyu devam eden sempozyumda, "Somut Olmayan Kültürel Miras", "Doğa Turizmi", "Alternatif Turizm Olanakları" konuları ele alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.