4. Tügva Gençlik Buluşması Programı

4. Tügva Gençlik Buluşması Programı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Bazı gafiller ülkemize baktıkça yeni Sevrlerin hayalini kurabilir ama ben bu muhterislere 15 Temmuz gecesi yazılan kahramanlık destanını hatırlatmak istiyorum. Orada F16'lar karşısında yılmayan gençler vardı. Tankların karşısı

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bazı gafiller ülkemize baktıkça yeni Sevrlerin hayalini kurabilir ama ben bu muhterislere 15 Temmuz gecesi yazılan kahramanlık destanını hatırlatmak istiyorum. Orada F16'lar karşısında yılmayan gençler vardı. Tankların karşısında yılmayan gençler vardı. Helikopterlerden atılan o mermiler karşısında yılmayan gençler vardı. Ama Kılıçdaroğlu, sen neredeydin? Atatürk Havalimanı'nda kaçıyordun. Halbuki biz seninle Atatürk Havalimanı'nda buluşabilirdik ama yoktun. Neymiş, Bakırköy'e gitmiş. Destan yazan gençliği ben karşımda görüyorum. Destan yazacak gençliği de karşımda görüyorum. Onun için durmak, yok yola devam." dedi.

Erdoğan, Abdi İpekçi Spor Salonunda düzenlenen 4. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gençlik Buluşması Programındaki konuşmasında, imanın, inancın başka bir şey olduğunu belirterek, figüranların, argümanların, oyuncuların farklı olsa da kurgulanan oyunun aynı olduğunu belirtti.

Bölgenin geleceğinin ipotek altına alınmak istendiğini, Birinci Dünya Savaşı sonrası kurulan, İkinci Dünya Savaşı sonrası tahkim edilen nizamın bugün aynı kodlarla yeniden kurgulandığını dile getiren Erdoğan, "Millet olarak imtihanımız büyüktür. Müslümanlar olarak sorumluluğumuz ağırdır. Şartlar ne olursa olsun bu imtihandan başarıyla çıkmak boynumuzun borcudur." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, herkesi derinden etkileyen bu acılar karşısında sergilenen çifte standardın gençleri kimi zaman ümitsizliğe, kimi zaman kızgınlığa sevk ettiğini bildiğini vurgulayarak, şunları şöyle devam etti:

"Okuduklarınızın, seyrettiklerinizin, sosyal medyaya kesintisiz şekilde boca edilen vahşet görüntülerinin sizleri karamsarlığa yönelttiğini biliyorum. Unutmayın, bizler Müslümanız ve bizler Allah'ın rahmetinden ümidimizi kesmeyeceğiz. Bizler 'Maliki Yevmiddin' olan, din gününün sahibine, yerlerin ve göklerin Rabbine inanan insanlarız. Bizler zulüm ile yapılan binanın hiçbir zaman payidar olmayacağına, tarihte yüzlerce kez şahit olmuş bir inancın mensuplarıyız. Birilerinin, sizin bu duygularınızı istismar etmesine asla fırsat vermeyin. Bu tablo gönlünüzde ümit tomurcuklarının yeşermesine mani olmasın. Unutmayın, her imtihan, bir imkandır. Gecenin en karanlık olduğu an, şafağın sökme anıdır. Şairin dediği gibi 'Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır / Külümüzden yükselen duman, bizden yanadır / Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır / Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır / Kapıları açacak coşkun bin niyaz kaldı / Ufka bir bak yiğidim, inkılaba az kaldı.' Mesele bu. Asla ese düşmeyin, umudunuzu hiçbir zaman yitirmeyin. Çünkü istikbal Allah'ın izniyle bizimdir, hiç şüpheniz olmasın. Çünkü sizler çok büyük bir medeniyetin, tarihe destan yazmış köklü bir milletin evlatlarısınız. Bizim atamız Sultan Alparslan'dır. Osman Gazi'dir, Orhan Gazi'dir, Yavuz'dur, Kanuni'dir, Sultan Abdülhamit'tir. Velhasıl bizim ecdadımız dünyaya asırlarca nizam vermiş Osmanlı'dır, Selçuklu'dur."

- "Ey Kılıçdaroğlu, sen o on beşleri gördün mü?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhuriyetin kendileri için yeni bir dönem olmadığını, cumhuriyetin bir devam olduğunu belirterek, "Selçuklu, Osmanlı... Cumhuriyet bir devamdır. Sizler birilerinin hasta adam olarak görüp, cenaze merasimi için geldiği bir dönemde, Çanakkale'yi yedi düvele mezar etmiş bir milletin mensuplarısınız. Sizler, Seyid Onbaşılar, Mahmud Yüzbaşılar, Yahya Çavuşlar ve başlarında Gazi Mustafa Kemaller olmak üzere, Çanakkale destanını yazmış bir neslin evlatlarısınız. Öyle ki düşmanlarımız bile Çanakkale'de şehit düşen askerlerimizi, vakti gelmeden solan gül goncasına benzetmişlerdir. Çünkü bu savaş gençlerin, körpe fidanların, ana kuzusu on beşlilerin savaşıydı. Ey Kılıçdaroğlu, sen o on beşleri gördün mü? Gazi Mustafa Kemal'in partisinin başıyım diyorsun. Ne diyor Gazi Mustafa Kemal, 'Gençler Cumhuriyeti size emanet ediyorum.' diyor. Her şey ortada." değerlendirmesinde bulundu.

Çanakkale'nin ayağında çarığı, doğru düzgün üniforması, silahında mermisi olmayan o genç Mehmetçiklerin savaşı olduğunu dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İşte sizler tüm imkansızlıklara, tüm yokluk ve yoksulluklara rağmen, tarihe 'Çanakkale geçilmez' diye yazdırmış bir ecdadın torunlarısınız. Bütün bu hadiseleri mazide kalmış olaylar olarak görebilir, bazı gafiller ülkemize baktıkça yeni Sevrlerin hayalini kurabilir ama ben bu muhterislere 15 Temmuz gecesi yazılan kahramanlık destanını hatırlatmak istiyorum. Orada F16'lar karşısında yılmayan gençler vardı. Tankların karşısında yılmayan gençler vardı. Helikopterlerden atılan o mermiler karşısında yılmayan gençler vardı. Ama Kılıçdaroğlu, sen neredeydin? Atatürk Havalimanı'nda kaçıyordun. Halbuki biz seninle Atatürk Havalimanı'nda buluşabilirdik ama yoktun. Neymiş, Bakırköy'e gitmiş. Destan yazan gençliği ben karşımda görüyorum. Destan yazacak gençliği de karşımda görüyorum. Onun için durmak yok yola devam. Ne diyor Akif, 'Asım'ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek / İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek / Şüheda gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar / O, rüku olmasa, dünyada eğilmez başlar / Yaralanmış tertemiz alnından, uzanmış yatıyor / Bir hilal uğruna, ya Rab ne güneşler batıyor.' İşte ben o gençliği karşımda görüyorum. Hepiniz bir hilal uğruna yola çıkmış güneşlersiniz. Sizi öyle görüyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz gecesi bir hilal uğruna 249 güneşimizin batışına şahitlik ettik. Ama biliyoruz ki biz de daha nice 249 güneşler var. Milletimiz o gece tankların altında ezildi, bombaların altında parçalandı, helikopterler ateşinin altında can verdi ama namusunu çiğnetmedi. Şimdi ben Safiye kardeşimizi unutabilir miyim? Safiye kardeşimizin o elinde silahıyla duran alçağın üzerine gidişini unutabilir miyim? Yılmadı, üzerine gitti ve onlar ona elleriyle çeşitli hareketler yaptılar ama yılmadı. Çünkü Nene Hatunların torunları farklıdır."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.