4. Türk Rus Çocuk ve Gençlik Yetenek Festivali

4. Türk Rus Çocuk ve Gençlik Yetenek Festivali
Antalya'da gerçekleştirilen etkinlikte 150 çocuk gösteri yaptı- Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Balcı:- "Türkiye ve Rusya arasında dostluk olsun, barış olsun, iyi olsun. Biz Rusya'yı temsil etmek istiyoruz, inşallah bu dünya arenasında bizim ü

ANTALYA (AA) - Antalya'da 4'üncüsü düzenlenen Türk-Rus Çocuk ve Gençlik Yetenek Festivali'nde, Türk, Rus çocukları gösteri sundu.

Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, 150 çocuk dans etti ve müzik gösterisi sundu.

Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya ve çevre illerden gelen 150 çocuk ile gencin dans edip, müzik sunduğunu belirtti.

Antalya'daki okullarda Türk-Rus çocuklarının bir arada eğitim aldığını söyleyen Balcı, "Dernek olarak okullarla birlikte çalışmaktan çok mutluyuz. Çok güzel bir bayram oldu, bizim amacımız burada herkesin arkadaşça yaşadıklarını göstermek çünkü buradaki çocuklar hem Rus hem de Türk çocukları ve çok mutlular, burada beraber dans edip şarkılar söylüyorlar." dedi.

Balcı, iki ülke arasında yaşanan gerilime karşılık Türk ve Rus vatandaşlarının arasında herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

Etkinliğin birinci etabını gerçekleştirdiklerini anlatan Balcı, şöyle konuştu:

"İkinci etap EXPO'da olacak. EXPO'da 5 Haziran'da Rusya'nın çocuk gününü kutlamak istiyoruz. Bu çocuklar EXPO'daki Rus bahçesinde gösteri yapacak. Türkiye ve Rusya arasında süren krizin bitmek üzere olduğuna inanıyoruz. Rusya EXPO'ya resmi olarak katılmıyor ama biz Rus Sanat ve Kültür Derneği olarak EXPO'ya katılıyoruz, bu bizim için bir şans. Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, valimiz, belediye başkanımız ve EXPO Ajansı'nın bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz. Türkiye ve Rusya arasında dostluk olsun, barış olsun, iyi olsun. Biz Rusya'yı temsil etmek istiyoruz, inşallah bu dünya arenasında bizim ülkelerimiz de barışacak."

4. Türk Rus Çocuk ve Gençlik Yetenek Festivali

4. Türk Rus Çocuk ve Gençlik Yetenek Festivali

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.