4. Uluslararası Cnr Kitap Fuarı

4. Uluslararası Cnr Kitap Fuarı
Türkiye'de yaşayan Suriyelilere sosyal ve psikolojik destek vermek amacıyla kurulan Eman Derneği de fuarda açtığı stantta, çalışmalarını anlatıyor

İSTANBUL (AA) - Türkiye'de yaşayan Suriyelilere sosyal ve psikolojik destek vermek için kurulan Eman Derneği, 4. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nda açtığı stantta, savaş mağduru çocuklara psikolojik destek veriyor.

CNR EXPO Yeşilköy'de gerçekleşen ve Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu fuarda, gönüllülük esasına dayanarak hareket eden Eman Derneği tarafından savaştan etkilenen Suriyeli çocuklar için psikolojik destek ve oyun bölümleriyle iki ülkenin dostluğunu pekiştirmek için Arapça ve Türkçe mesaj tahtalarının bulunduğu stant kuruldu.

Fuarın 1. bölümünde açılan stantta, Suriyeliler için ücretsiz psikolojik destek kitaplarıyla dilek ağacı ve çocuklar için masal anlatılan bölümler de bulunuyor.

AA muhabirine konuşan Eman Derneği Gönüllüler Koordinatörü Murhaf El Mubayyid, "Savaşta psikolojisi harap hale gelmiş çocuklarla savaşın ağır travmalarını yaşayan Suriyelilere psikolojik destek veriyoruz. Savaşa maruz kalmış ve ailesini kaybetmiş ya da ailesinden birini kaybetmiş insanlarla özel ilgileniyoruz." dedi.

Derneğin gönüllülük esasına dayandığını, Suriye başta olmak üzere Türkiye, Cezayir, Ürdün ve Mısır gibi ülkelerden çok sayıda gönüllüsünün bulunduğunu belirten Mubayyid, çok sayıda psikiyatr ve psikologlarla psikoloji eğitimi almış gönüllülerin fuarda görev yaptığını aktardı.

Mubayyid, "Biz Suriyeli gençlere de destek olmaya çalışıyoruz. Onları yönlendirerek, kültürel anlamda Türkiye'de entegrasyon sağlamalarına ve doğru mesleği edinmelerine yardımcı oluyoruz. Buradaki stantta gönüllülerimiz hem çocuklara hem ailelere yardımcı oluyor. Bu ailelerin sadece Suriyeli olması gibi bir durum yok, Türkiyeli kardeşlerimizi de standımıza bekliyoruz." diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.