"4. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali"

"4. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali"
İslam'a mal olmuş, dünyanın 7 bilim ve ilim insanının ele alınacağı festivalin başvuruları başladı

İSTANBUL (AA) - Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali"ne başvurular başladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, her yıl 7 şehrin 7 İslam büyüğünü tema edinen festivalde, bu yıl da İslam'a mal olmuş, dünyanın 7 bilim ve ilim insanı ele alınacak.

Ali Kuşçu, El Biruni, Farabi, Molla Fenari, İbn Haldun, İbn Sina ve İbn Rüşd'ün tema olarak belirlendiği festivalde, 2 kategoride yarışma düzenlenecek.

Festival kapsamında açılan senaryo yarışmasında, verilen 7 konu ile ilgili 7 en iyi senaryo seçilecek. Festivalde 2 kategorideki yarışmalarda, 11 dalda toplam 36 bin 500 lira para ödülü verilecek.

Her konudaki senaryo birincisine 2 bin lira ödül verilirken, birincilerin eserleri, "My Elit Yapım" tarafından film haline getirilecek. Senaryo yarışması başvuruları, 25 Nisan'da son bulacak.

Kısa film yarışmasında ise verilen temalarla ilgili başvuran en iyi 7 kısa film finale kalarak, gösterimlere alınacak. Halk gösterimlerinin ardından, kısa film kategorisinde en iyi 4 film ödüllendirilecek. Festivalde, en iyi filme 10 bin, en iyi ikinci filme 7 bin 500, en iyi üçüncü filme 5 bin lira verilirken, en iyi dördüncü film de mansiyon ödülü alacak. Kısa film yarışması başvuruları, 31 Temmuz'da son bulacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.