40 bin öğretmenin ataması yapıldı

40 bin öğretmenin ataması yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı 40 bin öğretmen ataması sonuçlarını öğrenmek için bakanlığa gelen, öğretmen adaylarını şeker ve çikolata ile karşıladı.

Ataması yapılan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin tarafından açıklanacak. Sonuçları öğrenmek üzere 81 ilden Ankara'ya gelen öğretmen adayları ve aileleri, bakanlık görevlileri tarafından çikolata ve şekerle karşılandı.

 

Milli eğitim Bakanlığı, öğretmen atamaları için başvuruları 12 Eylül tarihinde başlamış ve dün de sona ermişti. Bugün ataması yapılan isimler,  Pazartesi günü iş başı yapacaklar.

 

Öğretmenliğe atama başvurusunda bulunan adaylar, 25 tercihte bulundu. Adaylar, tercih dışı seçenek olarak, "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum", "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum" seçeneklerinden birini de işaretlediler.

 

Tercihlerine atanamayan adaylardan "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum" seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacak.

Öğretmen Atama Sonuçları Ekranı Sayfası için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.