Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

40 FIRIN EKMEK YEMEMİZ LAZIM

40 FIRIN EKMEK YEMEMİZ LAZIM

UEFA Avrupa ligindeki 5. Maçımız her ne kadar matematiksel iddiamız sürse de son deplasman olarak gördüğümüz bu maç için Konyaspor kafilesiyle Ukrayna’ya gittik. Maçın oynanacağı Lviv kentinde gördüklerimiz bu tarihi kentte maç öncesi görüşüp selamlaştığımız Konyalı dostları inşallah ilerleyen günlerde köşemizde ve diğer mecralarımızla yazar-çizeriz.

Lviv’de kelimenin tam manasıyla buz gibi bir hava vardı. Ukraynalılar maça çok ilgi göstermedi. Tribünlerinin yarısından fazlası boştu. Konya’dan çıkarma yapan Nalçacılılar ve Şehri Müdafaa taraftarları kendilerine ayrılan bölümde maç öncesi ve maç esnasında coşkulu tezahüratlarda bulundu. Bu tür maçlarda sürpriz 11’ler sahaya süren Aykut Hoca, yine yanıltmadı ve “Benim aklımda Pazartesi günü oynayacağım Osmanlıspor maçı var” diyerek sürpriz bir 11 tercihinde bulundu. Shakhtar ise bilindik takım oyununu daha birinci dakikada sahaya yansıtmaya başladı. Nitekim 10. dakikada sağ kanattan gelişen ev sahibi takım atağında kenardan gelen ortada kalecimiz Serkan ve genç savunma oyuncusu Abdülkerim anlaşmazlık yaşayınca topu filelerimizden çıkarmak durumunda kaldık. İlk bölümde dikkatimizi çeken tek şey defansta yapılan inanılmaz hatalardı. Top çıkarırken çok zorlandık ve hep pas hatası yaptık. Mehmet Uslu’nun koruduğu sol kanat ise adeta otobana döndü. 20. dakikadan sonra orta alanda rakibe daha yakın oynamaya ve Ukraynalıların hızlı çıkışlarını presle durdurmaya başladık. Tam oyuna denge getirdik derken de yine bir defans hatası ile 36. dakikada Dentinho skoru 2-0 yaptı. İlk yarının özeti de savunmadaki hatalarımız, Bernard ve Taison’u durduramayışımız oldu.

2. yarıya daha temkinli başladık. Bunda ev sahibi takımın skorun verdiği güvenle oyunu rölantiye alma çabası da etkili oldu. Hücumda çok etkisiz Konyaspor izledik, 3 top yapamadık bile. Top tekniği çok yüksek olan rakibe karşı boş alanı da fazlasıyla bırakınca hızlı hücumlar yemek bizim için kaçınılmaz oldu. 66. dakikada duran topta bomboş kalan Eduardo kafayı vurup farkı üçe çıkardı. 74’te günün etkili ismi Bernard skoru 4-0 yaparken maça da noktayı koyuyordu.

Sonuç olarak umutsuz olduğumuz bir deplasmandan farklı mağlubiyetle dönüyoruz. Bu sezon için Avrupa defterini de kapatmış olduk. Bakıldığı zaman Ukrayna deplasmanından çıkmak kolay değil, bildiğim kadarıyla da bunu hiçbir Türk takımı başaramadı. Oturmuş bir takım, makine düzeninde işleyen sistem ve kaliteli ayaklar bir tarafta; diğer yanda ise Anadolu’nun bağrından çıkmış ömründe ilk kez Edirne’nin ötesine (sezon başı kampları hariç) geçen Konyaspor’umuz.

Sonuç kimseye hayal kırıklığı falan yaşatmasın eldeki malzemeyle ortaya çıkan yemek budur. Aykut Hoca’nın da dediği gibi Avrupa’da bir şeyler yapabilmek için 25-30 maç oynamak gerekiyor. Bizim deyişimizle daha 40 fırın ekmek yememiz lazım. Yine de bize bu Avrupa heyecanını yaşatan Konyaspor’umuza, teknik heyetimize ve futbolculara teşekkür ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR