Uğur Özteke

Uğur Özteke

40 yamalı Aslanlı Kışla Caddesi, Türbenin bahçesi ve “Uyanık Kayserilile

40 yamalı Aslanlı Kışla Caddesi, Türbenin bahçesi ve “Uyanık Kayserilile

Hafta başından buyana kendi görüşlerimizi ve düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Böyle olunca siz, duyarlı, hassas, dikkatli ve değerli okurlarımızdan gelen notlar birikiverdi.

İzninizle bize göre de çok önemli, yöneticilerimizin, ilgililerin gözlerinden kaçan bizim de yerel gazeteci olarak göremediklerimizi gören okurlarımızdan gelen birkaç not ile yazımıza başlamak istiyoruz.

ASLANLI CADDESİ’NE MODERN ASFALT YAPILAMAZ MI?

Sıkı takipçilerimizden Hikmet …. Abimiz bakın önce bize ne soruyor

“Sayın Uğur Bey merhaba,

Biliyorsunuz Adliye Tramvay Hattı hizmete başlayalı 6 ay olacak nerdeyse, fakat Konya'nın en önemli caddelerinden biri olan ‘Aslanlı kışla Caddesi’ hala kırk yamalı ve çok bozuk. Bu caddeye belediye niye önem vermiyor? Hiç akıl erdiremiyorum.

Cadde üzerinde Mevlana Kültür Merkezi, on bin kişilik spor salonu gibi Konya'nın en önemli merkezleri olmasına rağmen bu cadde son derece bozuk ve Konya'ya yakışmayan bir cadde.

Belediye bu caddenin asfaltı yenilerse bence çok iyi olur. Saygılarımla. Hikmet K…..”

……………….

Hikmet abimiz gerçekten çok haklı. Bir de biz ne zaman o caddeyi kullansak dikkatimizi çeken başka çirkin görüntü bölgede değil Konya’mıza ülkemize yakışmayan çevre kirliliği hala kazınmış değil. Oysa bizim bildiğimiz Büyükşehir yasal prosedürü bitirdi. Konya’ya gelen yerli yabancı o yüz binlerce insana bu bölgede trafik akışı yönünden “mecburi tavaf” yaptırıyoruz. Peki insanların zihninde böyle bir Konya kalmıyor mu?

Biz buna layık mıyız?

Ne dersiniz?

UYANIK KAYSERİLİLER NE YAPMAK İSTİYORLAR!!!

Yine bir okurumuz bu şehrin en büyük iki AVM’si hangisi deseniz mutlaka isminin herkes tarafından tak diye söylendiği bir AVM’nin market bölümünde gazete dergi raflarından bir derginin bir kaç fotoğrafını çekip bize gönderirken de şöyle yazmış;

foto-1-105.jpg

“Abi bu fotoğraf 7 Mart Salı saat 16.30’da ……… , ………… markette çekildi. Hâlâ duruyor mu bilmiyorum. Bunlara bir şey diyen yok mu? Bu Kayserililer ne yapmaya çalışılıyor?

………….

Ne diyeyim dikkatli, can okurumuz?

Kayserililer uyanık da biz bu kadar mı körüz?

 BİR DE TÜRBENİN İÇİNDEN İKİ KARE

Bu hafta içinde Hazreti Mevlana Türbesi’nin içinden güvenlik görevlileri ile ilgili tatsız bir itiş kakışı dile getirmiştik ya.

Bakın yazımızın çıktığı gün bir okurumuz türbenin bahçesinden iki fotoğraf gönderdi.

Biz de bunu yetkililerimize iletelim istedik.

foto-2-098.jpgfoto-3-053.jpg

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Müslüman kardeşinin özrünü kabul etmemek günahtır. Özrü kabul etmeyen, özür dileyenin günahını yüklenmiş olur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Öğrenci servis araçlarının sürücüleri öğrencileri yolun iyice sağına yaklaşarak bekledikleri zaman, yolun ortasında durup trafiği aksatmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR