40 yaşında ama sigorta girişi 2034

40 yaşında ama sigorta girişi 2034
Hatay'ın İskenderun ilçesinde iş bulunması için İŞKUR'a başvuran bir vatandaş, sigorta giriş tarihinin 2034 olarak kayıtlara geçtiğini öğrendi

HATAY (AA) - Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir kişi, müracaat ettiği İŞKUR'da sigorta giriş tarihinin 2034 olarak göründüğünü öğrendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mehmet Dağlı (40), Orman İşletme Müdürlüğünde çalışmak için İŞKUR'a başvurduğunu ancak sigorta giriş tarihinin 2034 olarak yazıldığını öğrendiğini belirterek şöyle devam etti:

"Bunun yüzünden hiçbir yere iş başvurusu yapamıyorum. SGK'ya gidip bu durumu düzeltmeleri gerektiğini söyledim. Beni burada önce şefe, daha sonra memura, ardından müdürün yanına gönderdiler. Müdür bana 'Biz bunu yapamayız' dedi. Ben, bu durumun bir an önce düzeltilmesini istiyorum. Hiçbir yere iş başvurusunda bulunamıyorum. En sonunda Ankara'ya gidip bu durumu düzeltmemi istediler. Benim Ankara'ya gidecek ne param ne pulum var. İşsizim, fakirim, bu yüzden dolayı iş bulamıyorum."

Dağlı, hukuki olarak işin takipçisi olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.