42 bin TL maaşla 10 bin yeni polis alınacak

42 bin TL maaşla 10 bin yeni polis alınacak
 Editör
İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde polis adaylarına yönelik müjdeli haberi paylaşan Bakan Ali Yerlikaya, 2024 yılında 10 binin üzerinde polis memuru alımı gerçekleştirileceğini bildirdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 180 gün içerisinde Türkiye genelinde emniyet ve asayiş adına yapılan faaliyetleri açıklamak üzere gazetecilerle biraraya geldi. erör, Uyuşturucuyla Mücadele, Siber Suçlar, Organize Suçlar, Kaçakçılık, Asayiş, Kadına Şiddet, AFAD ile Göçmen Kaçakçılığı konularına dair bilgiler paylaşan Bakan Ali Yerlikaya, Bakanlık olarak en büyük görevlerinin Türkiye’nin huzuru olduğuna işaret etti.

42-bin-tl-maasla-calisacak-10-bin-yeni-polis-alinacak1.jpg

BAKAN YERLİKAYA’DAN POLİS ADAYLARINA MÜJDE

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 bin yeni polis alımı için yakında duyuru yapılacağını müjdeledi. Atama bekleyen polis adayları ise bu haberi mutlulukla paylaştı. Bakan Yerlikaya, polis olma hayali kuran gençler için fırsat kapısını aralamış oldu.

42-bin-tl-maasla-calisacak-10-bin-yeni-polis-alinacak.jpg

POLİS OLMANIN ŞARTLARI NE?

Peki polis olmak için hangi şartları karşılamak gerekiyor? Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmasa da her yıl yapılan alımlar şartlar hakkında ipucu veriyor. Geçtiğimiz yıllarda yapılan polis alımlarında

  • T.C. vatandaşı olmak.
  • Lisans, önlisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.
  • KPSS'de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak.
  • Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8'inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az yüzde 80'ini almış olmak.
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak.

42-bin-tl-maasla-calisacak-10-bin-yeni-polis-alinacak2.jpg

YENİ YILDA 42 BİN TL MAAŞ ALACAKLAR

Şartları karşılayan adaylar, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri'nde (POMEM) eğitim sürecine başlayacak. Süreci tamamlayan adaylar ülkenin çeşitli bölgelerinde göreve atanacak. Halihazırda bir polis memuru ortalama 29 bin 525 lira, bir başkomiser 32 bin 626 lira maaş alıyor.

Bu maaşlar enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammıyla birlikte ocak ayı itibarıyla artacak. Başkomiser maaşı 46 bin 540,98 liraya, polis memuru maaşı 42 bin 117,41 liraya çıkacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.