"45. İstanbul Müzik Festivali"

"45. İstanbul Müzik Festivali"
İSTANBUL (AA) - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 45. İstanbul Müzik Festivali'nin kapanış konserinde Viyana Oda Orkestrası ve...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 45. İstanbul Müzik Festivali'nin kapanış konserinde Viyana Oda Orkestrası ve Fazıl Say müzikseverlerle buluştu.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen 45. İstanbul Müzik Festivali'nin kapanış konserinde Ola Rudner şefliğindeki Viyana Oda Orkestrası ve piyanist Fazıl Say sahne aldı.

İstanbullu sanatseverleri klasik müziğin en yeni örnekleriyle buluşturan, 3 bine yakın gösteride 3,5 milyon seyirciyi ağırlayan İstanbul Müzik Festivali, bu yıl da klasik repertuvarın yanı sıra yeni keşifler, disiplinlerarası çalışmalar, multimedya öğelerinden yararlanan yapımlar, farklı dönemler ve müzik türleri arasında etkileşim kuran performanslarla müzikseverlerle buluştu.

45. İstanbul Müzik Festivali, programında St. Petersburg Rus Oda Filamornisi, Viyana Oda Orkestrası, Londra Oda Orkestrası, Ebéne Yaylı Çalgılar Dörtlüsü gibi seçkin topluluklardan Hüseyin Sermet, Fazıl Say, Alina Pogostkina ve Mathias Goerne gibi usta solistlere ve genç kuşak sanatçılara, 600 aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un 15 mekanında ağırladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.