450 Yıllık Cami Etrafındaki Çarpık Yapılaşmadan Kurtarılıyor

450 Yıllık Cami Etrafındaki Çarpık Yapılaşmadan Kurtarılıyor
Erzurum'da, Osmanlı döneminde Kuyucu Murat Paşa tarafından yaptırılan, yaklaşık 450 yıllık Muratpaşa Camisi, hamamı ve medresesi, etrafındaki çarpık yapılaşmadan kurtarılıyor

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Osmanlı döneminde Kuyucu Murat Paşa tarafından yaptırılan, yaklaşık 450 yıllık Muratpaşa Camisi, hamamı ve medresesi, etrafındaki çarpık yapılaşmadan kurtarılıyor.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin etrafının açılması için 5 milyon liralık kamulaştırma bedeli ödendiğini söyledi.

''Kamulaştırma çalışmalarını yaklaşık 5 milyon liralık bir kaynakla gerçekleştirdik''
Külliyenin cami, medrese ve hamamdan oluştuğunu belirten Korkut, "Bu şaheserlerin etrafı bilindiği gibi yapı örüntüleriyle adeta işgal edilmiş durumdaydı. İlk önce belediye olarak burada kamulaştırma çalışmaları yaptık. Bu kamulaştırma çalışmalarını yaklaşık 5 milyon liralık bir kaynakla gerçekleştirdik. Bu iki eseri birbirine kavuşturduk. Şimdi ise burada hızlı bir şekilde peyzaj çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda yol kotunu da bir miktar aşağıya çekerek, bu iki eserin daha fazla gün yüzüne çıkmasını sağlayacağız. Şu an çukurda kalıyor, basamaklarla inişleri var. Bu yol kotunu indirdikten sonra burası tabii zeminine kavuşacak. Ve bunun ardından seyri daha güzel bir konuma gelecek."dedi.

Korkut, Yakutiye Medresesi, Lala Paşa Camisi, Boyahane Camisi ve hamamında da daha önce peyzaj düzenlemeleri yaptıklarını anlattı.

Belediye olarak tarihi eserlere önem verdiklerini ifade eden Korkut, daha önce yaptıkları Yakutiye Kent Meydanı gibi 100 dönümlük bir alan üzerinde ikinci bir meydan oluşturacaklarını bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.