476. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali

476. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali
Sultan Camisi ve kubbelerinden 24 Nisan'da yapılacak mesir saçımı öncesinde mevlit okutularak, dua edildi

MANİSA (AA) - "476. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali" kapsamında 24 Nisan'da Sultan Camisi ve kubbelerinden yapılacak mesir saçımı öncesinde dua okundu.

Festival kapsamında Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği imalathanesinde hazırlanan mesir macunları, saçım töreni öncesinde son kez kontrol edildi.

Burada İl Müftüsü Sinan Cihan tarafından dua okundu.

Duaya, Vali Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Geriter, Şahzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Festival Komitesi üyeleri ile imalathane çalışanları katıldı.

Sultan Camisi'nde ise Merkez Efendi, Hafsa Sultan ve mesire emeği geçenlerin ruhuna ithafen mevlit okutuldu. Cami avlusunda vatandaşlara pilav ikramında bulunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.