5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü
CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, kadınların baskı değil özgürlük istediğini, seçme ve seçilme hakkına sıkı sıkıya sarıldığını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 81. yıl dönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla Tarihi Havagazı Fabrikası'nda etkinlik düzenlendi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, etkinlikte yaptığı konuşmada, kadınların eşit ortak olduğu bir yaşam istediklerini belirterek, "Ölmek değil yaşamak istiyoruz. Baskı değil özgürlük istiyoruz. Seçme ve seçilme hakkı bir insan hakkı olarak verildiği için bu hakka sıkı sıkıya sarılıyoruz" ifadelerini kullandı. 

 Kadınların siyasette varlık göstermesinin zor olduğuna işaret eden Böke, Türkiye'nin Toplumsal Cinsiyet Endeksi'nde dünyada 130. sırada, kız çocuklarının eğitimden yararlanma oranında ise 105. sırada olduğunu bildirdi.

Böke, Bakanlar Kurulu'nda kadınlara verilen iki bakanlıktan birinin mutlaka Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmasının da "kadın başka konudan anlamaz" anlayışının bir yansıması olduğunu savundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise kent siyasetinde kadınların yüzde 50-60 seviyelerinde temsil düzeyine ulaşması gerektiğini ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu, TBMM'de en uzun süre görev yapan kadın milletvekili Işılay Saygın, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde en uzun süre görev yapan kadın üye Nimet Haytabay ve Büyükşehir Belediye Meclisi bünyesindeki Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu'nun ilk başkanı Nurgül Uçar'a plaket verdi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.