5. İslami Dayanışma Oyunları ve gurbetçi vatandaşlar esnafın yüzünü güldürüyor

5. İslami Dayanışma Oyunları ve gurbetçi vatandaşlar esnafın yüzünü güldürüyor
5. İslami Dayanışma Oyunları’nın ve gurbetçi vatandaşların Konya’da ekonomiyi canlandırdığını, işlerden memnun olduklarını ifade eden esnaflar, Konya’yı en iyi şekilde temsil etmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getirdiler.

5. İslami Dayanışma Oyunları’nın ve gurbetçi vatandaşların Konya’da ekonomiyi canlandırdığını, işlerden memnun olduklarını ifade eden esnaflar, Konya’yı en iyi şekilde temsil etmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getirdiler.

9-18 Ağustos tarihleri arasında Konya’da gerçekleşen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın olumlu etkileri şehirde hissedilmeye başlandı. Yurtdışından gelen yerli ve yabancı misafirlerin ticareti hızlandırdığını dile getiren esnaflar, güzel bir sezon geçirdiklerini ifade etti.

5. İslami Dayanışma Oyunları’nın, Konya’ya çok yakışan spor organizasyonu olduğunu ifade eden Sabri'den Tantuni ve Kokoreç İşletme Sahibi Sabri Yatağanlı, “5. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’da olacağı daha önceden söylense inanmazdık. Ama sağ olsun işini iyi bir Büyükşehir Belediye Başkanımız olduğu için artık Konya’da şehrin yararına olağandışı şeyler yaşandığında şaşırmıyoruz. Çünkü gerçekten iki yıldır esnafa yaptığı iyilikleri hepimiz görüyoruz. Gastrofest, Konya Günleri şimdi ise İslami Dayanışma Oyunları. Bunların hepsi esnafın kalkınması için büyük rollerdi. 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’ya gelmesinde vesile olan, çalışan herkese teşekkür ediyoruz. Oyunların açılış seremonisi de muazzamdı. Tüylerimiz diken diken oldu. Konya’dan bu kadar güzel işlerin çıkabildiğini görmek, gerçekten yapabildiğimizi görmek mutlu etti. Oyunlar inşallah ülkemize, şehrimize hayırlı olur. Biz çok artısını gördük. İnşallah daha da iyilerini şehrimizde görme imkanı buluruz” dedi.

1-1.jpg

HEPİMİZ TURİZM ELÇİSİYİZ

5. İslami Dayanışma Oyunları’nın sektöre etkisinden de bahseden Yatağanlı, “Yaklaşık 1 haftadır şehrimize gelen insanlar yemek yiyebilecek güzel yerler aradılar. Yedikleri yemeklerin lezzetleri, hizmetleri ne kadar kaliteli ve yüksekse o kadar memnun kalarak esnafa maddi katkı sağladılar. Yemek sektörü tarafından bakacağımız zaman hepimiz birer turizm elçisiyiz. Şehir veya ülke dışından Konya’ya gelen misafirlere şehrimizin güzellikleri tanıtmakla yükümlüyüz. Sabri’den olarak bizlerde bu süreçte elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettik. Sonuçta insanlar Konya’ya oyunlar için geliyorlar. Onlara Konya’da çok güzel lezzetler olduğunu tanıtmanın da bizlerin görevi olduğunu düşünerek üst düzey hizmet veriyoruz. Devlet, hükümet kendi üzerine düşen neyse yapıyor, dünyanın her tarafından insanların Konya’ya gelmesi için çabalıyorlarsa biz de Konya’ya geldiklerinde o insanların mutlu ayrılmalarını ve tekrar gelmelerini sağlamalıyız ki bu işlerin devamlılığı olsun” diye konuştu.

15 GÜN BOYUNCA KOKOREÇ YEDİLER

Gurbetçi vatandaşların şehir ekonomisine kattığı olumlu hareketliliği aktaran Yatağanlı, “Malumunuz kokoreç gibi birçok lezzet Avrupa’da yasak. Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız yıl içerisinde bu lezzetlere hasretler. Biz onlara burada büyük bir özel gideriyoruz. Gurbetçi arkadaşlarımız var. Yaklaşık 15 gün Konya’da kaldılar. 15 gün boyunca kokoreç, midye yediler. Çünkü gittikleri ülkelerde yok. Bulamayacaklar. Haliyle gurbetçi vatandaşlarımızın bizlere büyük etkisi oldu. 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın da gurbetçi vatandaşlarımız Konya’da iken gerçekleştirilmesi bizler için çok daha iyi oldu” ifadelerini kullandı.

GURBETÇİLER İLAÇ GİBİ GELDİ

Gurbetçilerin, yurtdışında kendi memleketlerinin yöresel lezzetlerini özlediğini aktaran Halk Etliekmek Sahiplerinden İsmail Küçüker, “Gurbetçi vatandaşlarımız senede sadece 1 sefer memleketlerine gelebiliyorlar. 2-3 senede bir gelenler bile var. Haliyle kendi memleketlerinin yöresel lezzetlerini de özlüyorlar. Şuanda Avrupa’da neredeyse her yerde etliekmek, börek bulabilirsin ama hiçbir tabi ki Konya’dakilerle boy ölçüşemez. İnsanlar Konya’ya geldiği zaman gönül rahatlığı ile özledikleri etliekmeği, fırın kebabını, bamya çorbasını yiyorlar. Halk Etliekmek olarak bizler de buna vesile olduğu için mutluyuz. Gurbetçi vatandaşlarımızın piyasaya da çok etkisi var. Şehrimize döviz, piyasaya da nakit akışı sağlıyorlar. Gerçekten bu tartışılmaz. Ekonomiye çok katkısı var. Restoranlar olarak bizler memnunuz. Ekonomik sıkıntıların olduğu bu dönemde gurbetçilerin şehrimizde bulunması bizlere açıkçası ilaç gibi oldu” dedi.

1-2.jpg

YÖRESEL LEZZETLERİ ÇOK BEĞENDİLER

5. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’ya çok büyük katkılar sağladığını söyleyen Küçüker, “Hem tesisler anlamında hem de ekonomi anlamında şehrimize büyük etkisi var. Oteller başta olmak üzere restoranlar, hediyelik ve hizmet sektörüne hareketlilik kazandırdı. Oyunları izlemeye gelen insanlar ve oyunlarda müsabakalara katılmak için gelen sporcular var. Bu insanların bir çoğu Konya’ya ilk defa geldiler. Bugün Malezya’dan ve Singapur’dan oyunlar için gelen müşterilerimiz vardı. Etliekmek ve bizlere özgü olan kendi lezzetimiz Recai böreği yemişler. Çok beğendiklerini ifade ettiler. Bende etliekmeği ve Recai böreğini kısaca kendilerine anlattım. Recai böreğinin başka bir yerde bulunmayacağını. Yöresel peynirden yapıldığını ifade ettim. Recai böreği bizim patentli ürünümüz olduğu için başka bir yerde de yapılamayacağını anlattım. Bir daha mutlaka yemek için geleceklerini ifade ettiler ve biz de buna mutlu olduk. Konya’yı en güzel şekilde tanıtmak için elimizden geleni yaptık ve bundan sonra da yapmaya gayret göstereceğiz. Şuan gurbetçi vatandaşlarımızın Konya’da olmasından da, 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’da yapılmasından da son derece memnunuz” diye konuştu.

HAREKETLİLİKTEN MEMNUNUZ

İşlerin hareketliliğinden memnun olduklarını aktaran Bedesten Çarşısı esnaflarından Ünal Kardeşler Sahibi Abdullah Karakaya da şu şekilde konuştu: “Gurbetçi vatandaşlarımız ve 5. İslami Dayanışma Oyunları’nı izlemek için dünyanın dört bir tarafından gelen insanlar boş zamanlarında Konya’yı da geziyorlar. Bedesten Çarşısı içerisindeki zenginlikleri ve Mevlana Türbesi’ne yakınlığı nedeniyle haliyle çok ziyaretçi ağırlıyor. Bizler de Bedesten Çarşısı’na gelip de acıkan insanlara hizmet ediyoruz. Pandemi baya bir belimizi bükmüştü ama şuan hamdolsun biraz daha rahatladık. Oyunların Konya’ya gelmesine vesile olan herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşallah daha nice festival ve etkinlikler Konya’mızda gerçekleştirilir. Menümüzde ise etliekmek, börek, Mevlana, bıçakarası, döner, İskender, yoğurtlu kebap, but kebabımız ve çorbalarımız var.” (Mehmet Günnar)

1-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.