5. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu başlıyor

5. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu başlıyor
KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde “V. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu” basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade’nin yanı sıra, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, akademisyenler, idareciler ve davetliler katıldı. Programda konuşan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade, “5. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumunun” temel amacının, başta KOP Bölgesi olmak üzere Türkiye’nin zenginliklerini ve sorunlarına ilişkin çözüm önerileri üretmeye yönelik olduğunu söyledi.

5. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumunda bu yıl da ele alınacak temalardan bahseden Rektör Sade,  “Yenilenebilir Enerji, Tarım- Kırsal Kalkınma, Sosyal ve Beşer Kalkınma olarak temalarımız belirlenmiştir. Belirlenen tematik alanlara toplamda yaklaşık 500 başvuru yapılmış olup, ulusal ve uluslararası değerlendiricilerimizin bulunduğu 40 kişilik değerlendirme kurulumuz gönderilen özetleri detaylı bir şekilde incelemişlerdir. Yapılan değerlendirme sonucunda ilgili tematik alanlarda toplam 255 bildiri kabul edilmiştir” dedi.

Rektör Sade, 8 Aralık 2012 tarihinde ilk kez bir araya gelen 6 üniversite Rektörünün, imzaladıkları mutabakat zaptı ile UNIKOP Birliğinin kuruluşunu deklare ettiğini hatırlatarak,  1 Ocak 2013 tarihi itibariyle de çalışmalara başlandığını söyledi. Rektör Sade, “Şu an ise; KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği'nin üye sayısı yeni kurulan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ve KOP idaresi görev sahasına yeni dahil olan Nevşehir, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale illerindeki üniversitelerin de katılımı ile 11'e yükselmiştir” diye konuştu.

UNİKOP birliğinin amacından da bahseden Rektör Sade, “KOP Bölgesi Üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari iş birlikleri yapmak, üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite- şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak ve ülkemizin; gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur. Selçuk, Niğde Ömer Halisdemir, Aksaray ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitelerinin dönem başkanlığının ardından 2017 yılı itibariyle Dönem Başkanlığı KTO Karatay Üniversitesi'ne geçmiş bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ise, bölgesel kalkınmanın güçlü lokomotiflerinden biri olan üniversitelerin, gelişme ve ulusal kalkınmanın en önemli aktörleri arasında yer almakta olduğunu belirterek, “KOP Bölgesi üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari iş birlikleri yapmak, kamu-üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak amacıyla; 1 Ocak 2013 tarihinde KOP İdaresinin desteği ve koordinasyonu ile bölgemizde bulunan Selçuk, Niğde Ömer Halisdemir, Aksaray, Karamanoğlu Mehmetbey, KTO Karatay, Necmettin Erbakan, Gıda ve Tarım Üniversitesi olmak üzere 7 üniversitemizin, ortaklığıyla diğer Kalkınma İdarelerine de örnek gösterilecek olan “KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP)” çatısını kurarak faaliyetlere başladık” dedi. (Uğur Sarı)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.