5 Nisan Avukatlar Günü

5 Nisan Avukatlar Günü
Adalet Bakanı Bozdağ:- "Hukuk devleti olmanın gereklerinden biri de hiç şüphesiz hukukun üstünlüğünün tesisinde önemli bir kamu hizmetini yerine getiren avukatların, bu görevlerini en iyi ve en etkin şekilde yapabilmelerini sağlamak için uygun çalışma ort

ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Hukuk devleti olmanın gereklerinden biri de hiç şüphesiz hukukun üstünlüğünün tesisinde önemli bir kamu hizmetini yerine getiren avukatların, bu görevlerini en iyi ve en etkin şekilde yapabilmelerini sağlamak için uygun çalışma ortamına kavuşturulmalarıdır." açıklamasında bulundu.

Bozdağ, "5 Nisan Avukatlar Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, insan haklarına saygılı, demokratik bir hukuk devletinin en önemli göstergelerinden birinin savunmaya verilen değer olduğunu belirtti.

Dava ve savunma hakkının sağlıklı işleyen bir hukuk sisteminin vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğuna dikkati çeken Bozdağ, şöyle devam etti:

"Savunma hakkını gerek kurumlar gerek bireyler adına büyük bir özen ve sorumluluk bilinciyle hareket ederek yerine getiren avukatlar kamu hizmeti yönü ağır basan bir mesleği ifa etmektedirler. Adaletli ve gerçek bir yargılama ancak savunmanın ve onun somut kullanıcısı olan avukatların yetkinliği ve etkinliği ile ölçülmektedir. Sağlıklı bir savunma olmadan adil yargılanma ve hukuki dinlenilme hakkı gerçekleştirilemez."

Bozdağ, mesajında şunları ifade etti:

"Hukuk devleti olmanın gereklerinden biri de hiç şüphesiz hukukun üstünlüğünün tesisinde önemli bir kamu hizmetini yerine getiren avukatların, bu görevlerini en iyi ve en etkin şekilde yapabilmelerini sağlamak için uygun çalışma ortamına kavuşturulmalarıdır. Avukatlar, vatandaşların bağımsız mahkemelerde eşit ve adil şekilde yargılanmalarının yanı sıra, devlete ve hukuka olan güvenlerinin sağlanmasında da önemli bir rol oynamaktadırlar. Hak arama özgürlüğünün öngördüğü savunma hakkı, hukuk devleti ilkesinin olmazsa olmazlarındandır. Adalete duyulan güveni artırmak, böylece vatandaş-devlet ilişkisini de güçlendirmek, ancak yargının bütün unsurlarıyla etkin, hızlı ve adil bir şekilde işleyişi ile mümkündür."

Yargı sisteminin sorunlarına çözüm bulmaya ve ihtiyaçlarını gidermeye, avukatların da görevlerini en iyi şekilde yapabilmelerine imkan sağlayacak iyileştirme çalışmalarının "Yargı Reformu Strateji Belgesinde" planlanan hedefler doğrultusunda, bakanlıklarınca çalışmalar yapıldığına dikkati çeken Bozdağ, dünyada ve Türkiye'de toplumsal, ekonomik ve kültürel hayatta meydana gelen gelişim ve değişimlerin hukuk hayatına ve avukatlık mesleğine yansıtılması amacıyla avukatlık mesleğinin stajdan başlayarak karşı karşıya bulunduğu sorunların çözümüne yönelik gerekli adımların atılmasına ilişkin çalışmaların da devam ettiğini kaydetti.

Bozdağ, savunma ve hak arama görevini ifa ederek adaletin tecelli etmesinde büyük sorumluluk sahibi olan avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutladı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.