5. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali

5. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali
KAYSERİ (AA) - 5. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivalinin galası gerçekleştirildi.İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yücel Çakmaklı Film...

KAYSERİ (AA) - 5. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivalinin galası gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yücel Çakmaklı Film Atölyesi ve Anadolu Sinemacılar Derneği tarafından gerçekleştirilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başbakanlık Tanıtma Fonu desteğiyle düzenlenen festivalin galası İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapıldı.

Galada konuşan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, bir toplumun gelişmişlik ve refah düzeyini gösteren en önemli göstergelerden birinin sanat, estetik ve kalitede geldiği nokta olduğunu söyledi.

Bu bilinçle, sanatsal faaliyetlerin her dalını desteklediklerini ifade eden Kamçı, "Gençlerimizin sanatın en az bir dalıyla ilgilenmelerini tavsiye ediyorum. Sinema sanatının toplumla bütünleşmesi, teşviki ve yaygınlaştırılması için düzenlenen bu önemli festivalde yer alan tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ise amaçlarının sinemaya ömrünü adamış Yeşilçam sanatçılarına vefa borcunu ödemek ve Kayseri'ye kültürel olarak katkıda bulunmak olduğunu dile getirdi.

Festival Yönetmeni Kerim Abanoz ise tamamı üniversite öğrencisi olan ve gönüllü olarak çalışan festival ekibine teşekkür etti.

Oyuncu Bengi İdil Uras ve oyuncu Çağrı Çıtanak’ın sunuculuğunu yaptığı galada Yeşilçam’ın değerli oyuncuları da anıldı.

Oyuncu Yılmaz Gruda'ya "Yaşam Boyu Onur Ödülü" ve oyuncu Aytaç Arman'a "Sinemanın Çınarı Ödülü" verildi.

Festival kapsamındaki film yarışmasına animasyon film kategorisinde 26, belgesel film kategorisinde 62 ve kısa film kategorisinde tam 160 film katıldı.

En iyi animasyon film kategorisinde "Tavşan Kanı" filmi ile Yağmur Altan, belgesel film kategorisinde "Son Alkış" filmi ile Mehmet Cansız ve en iyi kısa film kategorisinde ise "Kot Farkı" filmi ile Ayris Alptekin ödül aldı.

Birçok yönetmen, oyuncu, senarist ve akademisyenin yanı sıra sanatçı Burak Kut, sinema eleştirmeni Burçak Evren, oyuncu Serkan Şenalp, yönetmen Faysal Soysal da 5. Altın Çınar Film Festivali'nde yer aldı.

Sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festival hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.