50 Yıl Sonra AKEF’te Buluştular

50 Yıl Sonra AKEF’te Buluştular
1966 yılında adı Selçuk Eğitim Enstitüsü olan bugün NEÜ bünyesinde bulunan Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Edebiyat Bölümünden mezun olan öğretmenler 50 yıl sonra Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelerek kendi okullarında buluştular

Aralarında Milli Eğitim Müdürlüğü, Personel Daire Başkanlığı, Bakanlık Müşavirliği, okul müdür ve müdür yardımcılığı, öğretmenlik gibi görevlerde bulunmuş olan heyet Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık’ı da makamında ziyaret etti.  Ziyaretten memnun kaldığını ifade eden Kırbıyık, böyle bir buluşmanın çok anlamlı olduğunu bu olaya tanık olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Heyet Dekan Kırbıyık’a, üzerinde 50 yıl önceki sınıfta bulunanların fotoğrafının olduğu bir çiçek takdim ettiler.  Heyette bulunan Yazar Seyit Küçükbezirci 13 Mayıs Çarşamba günü NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi bahçesi havuz kenarında 50 yıl önce ayrılıp buluşmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söylerken konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Türkiye’nin dört bir yanına öğretmen olarak dağıldığımız yuvamız Selçuk Enstitüden 50 yıl sonra yine dağıldığımız bu yerde bay bayan öğretmenler olarak sağ olanlarımız toplandık. Çocuklar gibi şen hissediyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık ve üniversite personelleri bizi sevgiyle saygıyla karşıladılar, ağırladılar, uğurladılar. Her birine ayrıca teşekkürler.”

Ayrıca eski edebiyat mezunları da yeni mezun olan öğrencilerimizle, okul önünde fotoğraf çektirerek tarihe anlamlı bir not düştüler.

Programa katılanların isim listesi ise şöyle: Ayten Sucaettin Çam, Seyit Küçükbezirci, Yüksel Alaylı Bahadır, Ayşe Alper Taşoluk, Sabahat Kaya İleri, Fazilet Görgün Aksoy, Sami Hamamcı, Hasan Aslan, Aşir Ceylan, Mevlüt Selek, Muzaffer Çavuşoğlu, Halil Tekkeşin, Naim Yardım, Tufan Demir, Nafiz Somuncu, Ramazan Kuntoğlu, İsmail Varol, Ahmet Kabayel, Ünal Özlü, Nafi Ergun Helimoğlu, Hami Köse, Tuncer Bedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.