50 yıllık memur yasası değişiyor

50 yıllık memur yasası değişiyor
Hükümetin bir süredir üzerinde çalıştığı memur yasasının ilk detayları belli olmaya başladı. Bu detaylar memur sendikalarını sevindirdi.

DERYA DEMİR/ÖZEL HABER

MEMURUN YILLIK İZİN GÜNÜ ARTIYOR

50 yıllık 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu artık tarih olacak. Bunun yerine yeni yasa gelecek ve memurluk sistemi baştan sona değişecek. Bu konuda bir süredir devam eden çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda detaylar da belli olmaya başladı. Bu detaylara göre, hafta sonları yıllık izin süresinden sayılmayacak. Böylece izin hesabında iş günü esası getirilecek. Kamuda engelli çalışma oranı % 3'ten % 4'e çıkarılacak. Performansı yüksek memur daha fazla maaş alabilecek. Terör örgütlerine destek veren memurlar, kolaylıkla disiplin cezasıyla işten atılacak.

“MEMUR LEHİNE OLAN HER ŞEYE VARIZ”

Bu detaylara Memur-Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer’den ilk tepki ‘olumlu’ olarak geldi. Bizim kırmızıçizgimiz kesinlikle memurun iş güvencesine dokunulmaması diyen Karlıer, “Performansa dayalı bir çalışma sistemi getiriliyor. Bu memurların çalışma hacmini arttıracaktır ve bu sistemden verim alınır.  Memur lehine yapılacak her şeye varız. İlk gelen detaylar memuru sevindirecek gibi görünüyor.  Bunlar yapılırsa ve denetimi de düzenli bir şekilde yapılırsa bu değişim çok faydalı olur” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum