50'nin Üzerinde Kişi Boğulmaktan Kurtarıldı

50'nin Üzerinde Kişi Boğulmaktan Kurtarıldı
Batı Karadeniz'in gözde turizm bölgelerinden Akçakoca'da, cankurtaranlar bayram tatilinde 50'nin üzerinde kişiyi boğulmaktan kurtardı.

Batı Karadeniz'in gözde turizm bölgelerinden Akçakoca'da, cankurtaranlar bayram tatilinde 50'nin üzerinde kişiyi boğulmaktan kurtardı.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AA muhabirine Karadeniz'in hırçın yapısı olduğunu belirterek, boğulma tehlikesine karşı gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

"Geçen yıl 6-7 vatandaşımızı kaybetmiştik" diyen Yemenici, "Bu yıl bayramda 50'nin üstünde vatandaşımızı boğulmaktan kurtardık. Bu anlamda 'plajlarımız güvenli' diyebiliriz. Bayram tatilinde kentte beklemediğimiz kalabalıkla karşılaştık. İlçede turizm patlaması yaşadık. Otellerimizde hiç yer kalmadı. Sahillerimizdeki şemsiyeleri saydığımızda o yoğunluğu tespit edebiliyoruz. Bazı esnaf arkadaşlarımızla sohbet etme şansı yakaladım. Fırınlarımızın 4-5 kat ekmek satışının arttığını söylediler. Nüfusumuzun artış oranını göstermektedir bu da" ifadesini kullandı.

Kalabalığa rağmen belediyecilik hizmetlerinde sıkıntı yaşamadıklarını vurgulayan Yemenici, sezon sonuna kadar yoğunluğun hafta sonuna kadar sürmesini beklediklerini anlattı.

Yemenici, gerekli tedbirleri aldıklarını kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sıkıntı olmadan sezonu tamamlayacağız inşallah. Zabıtalar ve cankurtaran ekipleri, plajlarda sürekli ring halinde. Rüzgar raporlarıyla ilgili vatandaşları bilgilendiriyoruz. Karadeniz'in hırçın yapısı var. Onunla ilgili sahillerimizde boğulma tehlikesine karşı bazı tedbirler almıştık. 3 jetski temin ettik. Sahillerimizde bu anlamda hizmet de sunuyoruz. Bir vatandaşımızı kaybettik. O da ormanlık alanda denize giriyormuş. Sorumluluk alanımızın dışında maalesef böyle bir hadise oldu. Geçen yıl 6-7 vatandaşımıızı kaybetmiştik. Bu yıl bayramda 50'nin üstünde vatandaşımızı boğulmaktan kurtardık. Bu anlamda 'plajlarımız güvenli' diyebiliriz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.