51. Türk Pediatri Kongresi

51. Türk Pediatri Kongresi
Oyuncu Özge Özberk:"Ailelerin yaptığı en büyük yanlış, okuldan eve gelen çocuklara atıştırmalık değil geçiştirmelik yiyecek hazırlamalarıdır"

İZMİR (AA) - 51. Türk Pediatri Kongresi "Sağlıklı Atıştırıyorum" kampanyasının tanıtım yüzü, tiyatro ve sinema oyuncusu Özge Özberk, ailelerin en büyük yanlışının okuldan eve gelen çocuklara atıştırmalık değil geçiştirmelik yiyecek hazırlamaları olduğunu söyledi.

Özberk, Swissotel Grand Efes'te gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye'de obezitenin arttığına dikkati çekerek, ailelerin çocuklarına yanlış beslenme programı uyguladığını savundu.

"Ailelerin yaptığı en büyük yanlış okuldan eve gelen çocuklara atıştırmalık değil geçiştirmelik yiyecek hazırlamalarıdır" diyen Özberk, çocukların dengeli ve besleyici gıdalarla beslenmesi gerektiğini ifade etti.

"Yasak" kelimesinin çocuklara her zaman cazip geldiğini, bu yüzden ailelerin bu kelimeyi kaldırmasının uygun olacağını vurgulayan Özberk, ebeveyn olarak, çocuklara paketli abur cuburları neden yenmemesi gerektiğini anlatmanın, daha mantıklı olduğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.