52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 4. Etabı başladı

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 4. Etabı başladı
52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 4. Etabı Konya’nın Seydişehir ilçesinden başladı.

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde 2. HC kategorisinde yer alan ve 8 etaptan oluşan 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 4. etabı Konya’nın Seydişehir ilçesi Seydişehir Belediyesi önünde verilen startla başladı. Turun startını Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Seydişehir Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal verdi. Toplam 16 takım, 109 sporcunun katıldığı ve 187 kilometre mesafe kat edilecek yarışma, Seydişehir istikametinden Alanya’da son bulacak.

MÜFTÜOĞLU: "BU KADAR İLGİ BİSİKLET ADINA ÇOK GÜZEL"
Konuyla ilgili bilgiler veren Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 4. etapta olduklarını belirterek, "Seydişehir’e ilk defa geldik. Bisiklet tarihinde bir ilk. İnşallah bu son olmaz. Buradan da çok memnun kaldık. Bu kadar seyirci, bu kadar atmosfer, bu kadar ilgi bisiklet adına çok güzel. Burada bisiklet sporunun gelişeceği ne inanıyorum. Ben herkes adına teşekkür ediyorum” dedi.
Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit ise 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet yarışlarının Seydişehir’de başlamasının onur verici olduğunu kaydetti.
Bisiklet yarışlarının İlçe için gurur verici bir davranış olduğunu ifade eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Konya bir ova gibi görünür. Ama Seydişehir ovasıyla, yaylasıyla, dağıyla, göletleriyle, sanayisiyle, hayvancılığıyla, Türkiye’nin olmazsa olmazı her şeyinin bulunduğu bir ilçemiz. 64 milyon nüfusu olan bir ilçe" diye konuştu.
İstanbul-İstanbul etabıyla başlayan yarış 8 günde tamamlanacak. Tur, 8 farklı etabın ardından, 1 Mayıs Pazar günü İzmir'de sona erecek. Cumhurbaşkanlığının himayesinde, 1963'ten beri düzenlenen tura ilk kez bu yıl Kapadokya, Konya, Aksaray ve Seydişehir etapları da dahil edildi. 3 etabı gerçekleşen Aksaray-Konya yarışında ekipler, Seydişehir-Alanya etabı sonrasında Alanya-Kemer, Kumluca-Elmalı, Fethiye-Marmaris ve Marmaris-Selçuk etaplarını geçerek finişe ulaşacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.