52. Kütüphane Haftası

52. Kütüphane Haftası
KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla program düzenlendi.İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen programda konuşan...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Kütüphane Müdürü Zeliha Atay, 1964 yılından bu yana her yıl mart ayının son haftasının ülke çapında "Kütüphane Haftası" olarak kutlandığını hatırlattı.

UNESCO'nun 2016 yılını "Küresel Anlayış Yılı" ilan etmesi sebebiyle 52. Kütüphane Haftasının, "Küresel Anlayış ve Kütüphaneler" temasıyla çeşitli etkinliklerle kutlandığını anlatan Atay, şöyle konuştu:

"Küreselleşme, fikir ve düşüncelerin, ekonomik yaklaşımların değiştokuşundan oluşan uluslararası düzeyde bir bütünleşme sürecidir. İçinde yaşadığımız toplum, kültürel olarak her geçen gün çeşitlenmektedir. Uluslararası göçler gittikçe artmakta ve çok sayıda kişi birleşik kimlikler kazanmaktadır. Küreselleşme, göç artışları, hızlı iletişim, gelişen teknoloji, ulaşım kolaylığı gibi etkenlerle birlikte bir çok ülkenin nüfusunda kültürel çeşitliliği arttırmıştır. Bu artış, farklı kültürlere sahip kişiler ve toplumlar arasında sağlıklı iletişimin kurulması, bilgi aktarımının sağlanması, kültürel varlıkların korunması ve aktarılması gibi konuları beraberinde getirmiştir."

Atay, kütüphanelerin eğitim, kültür ve bilgi merkezleri olduğunu vurgulayarak, kültürlerin birbirleri ile etkileşimi bağlamında kütüphane hizmetlerinin bireylerin kültürel kimlik ve değerleri doğrultusunda bilgi edinme özgürlüğü ve eşitliği ilkesi ile hizmet verdiğini kaydetti.

Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin''in de katıldığı program, Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin oratoryo gösterisi, en çok kitap okuyanlara ödüllerinin verilmesi ve kütüphane materyalleri sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.