Uğur Özteke

Uğur Özteke

6 AY ÖNCE DİKTİKLERİMİZİ 6 AY SONRA SÖKÜYOR MUYUZ?

6 AY ÖNCE DİKTİKLERİMİZİ 6 AY SONRA SÖKÜYOR MUYUZ?

Bugün sizlerle birçok güzel bir de çok can sıkıcı iki konuyu izninizle paylaşmak istiyorum. Bunlar siz değerli okurlarımızdan geliyor.

İsterseniz önce çok mutlu olduğum ve yine binlerce insanımızın yüzünü güldürecek olan konu ile başlayalım.

17 Mart 2016 günü bu sütunlarda “Meram Gödene TOKİ’deki insanlar bırakın yansın, bırakın ölsün” mü?... diye bir başlık atmış. Sonra da yazımıza şöyle başlamışız,

“Dün sabah 6 sularında bir yandan çayımı içiyor bir şeyler atıştırıyoruz, bir yandan da karşımdaki TV’den şehitler, cenazeler, gözyaşı haberleri ile hatuna çaktırmadan gözyaşlarımı siliyordum ki birden telefonuma gelen fotoğraflar ile arka arkaya aldığım üzücü haberle irkiliverdim....”

Demişiz.

Ve bizimle o gün aynı acı ve üzüntüyü paylaşan benim ve şehir için çok önemli abimiz bakın bizi nasıl mutlu ediyordu;

Uğur abi bu hafta içinde Meram Toki 65 Nolu Sağlık Ocağı içinde sizin de dile getirerek ön ayak olduğunuz 112 Acil Ambulans hizmeti verilmeye başlanmıştır.

 

foto-1-015.jpeg

foto-2-017.jpeg

 

Yine 4 bin 500 hane olarak bu sağlık ocağı binasında Semt Polikliniği hizmeti verilmesini talep ediyoruz.

Hem gündüz hem gece bize en yakın hastane çok uzak.

Kozağaç’tan itibaren Hatip, Beybes, Gödene, Çayırbağı, Aybahçe, Demirli Han civarı, Bayat, Pamukçu, Sarıkız mahallesi için en yakın hastane tam tamına 17 kilometre ötede. Meram Eğitim ve 20 kilometre ötede. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp olduğu için sıkıntı çekiliyor, dahiliye, göz, laboratuvar, çocuk,  kulak burun boğaz gibi bölümler hizmet verebilir.

Ayrıca gece nöbetleri ile röntgen, tahlil, tansiyon ölçümü pansuman, iğne yapılması gibi temel hizmetler verilirse koştur koştur telaşa düşmeyiz.”

…………

 

Bu abimiz sayesinde şehri yöneten yetkililere yöneticilerimize ve siyasilerimize çok çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca abimizin de dikkat çektiği gibi bölgenin sağlık kurumlarına olan uzaklığı kar kış tipi ve yağmuru da göz önüne alarak bu isteklerin ne kadar haklı olduğunu belirterek en kısa zamanda yöneticilerimizin bu haklı çığlığa da kulak vereceklerine olan inancımızı paylaşıyoruz.

BU SANAYİCİ ABİMİZ İSE

ÇOOOOK CANIMI SIKTI

Evet şehirle dertlenen şehirle mutlu olan dünyanın pek çok yerine kendi ürününü ihraç eden büyüğümüz çok üzüldüğü bu konuyu fotoğraflarla görüntülemiş ve bizi uyarıyordu.

Bu konuda hiçbir yorum yapmadan abimizin bizimle paylaştıklarını fotoğraflarla takdirlerinize sunuyoruz.

“Hayırlı Günler Uğur Bey,

Organize-Aksaray Yolu orta refüjlere yapılan peyzaj çalışması ile ilgili söylemek istediklerim var. Kısa bir süre önce bu yoldaki refüjlere çalılıklar dikilmişti. Yolun diğer kalan kısmına da akasyalar dikilip güzelleştirilip yeşillendirilmişti.

foto-3-019.jpegfoto-4-011.jpeg

Güzel bir görünüm ve görsellik yapılmışken 6 ay sonra dikilen çalılıkların bir kısmı söküldü. Akasyaların ise yanlarını kazıp aydınlatma direği için kablo çektiler.

4. Organize kavşağını iptal edip 50 metre gerisine tekrar yaptılar. Tümosan kavşağında daha 3 ay önce çalışma yapılmışken şimdi ise tekrar küçültüp tadilat yapılıyor. Hep mi iş bilmez iş bilir görünür vatandaşlar belediyede ahkam keserler.

 

foto-5-006.jpegfoto-6-004.jpeg

Uğur Bey soruyorum şimdi size; yapılması gereken yerler varken yaptığı yeri kazıp tekrar yapma özelliğine sahip bir tek bizim belediyelerimiz mi? Acaba...”

.............

Değerli büyüğüm ben bilmem büyüklerimiz bilir.

Top bizden çıktı (!)

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Günün adamı olmaya çalışma. Hakikatin adamı olmaya çalış. Çünkü gün değişir hakikat değişmez.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Okul önlerinde çocuklarımızı beklerken yediklerimizin poşetlerini utanmadan yere atmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR