Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

6. Büyük Konyaspor

6. Büyük Konyaspor

 

Konyaspor’un son iki maçını küme düşme hattındaki takımlarla oynaması bir avantajdı. Bu avantajı iyi kullanarak Sivas ve Mersin maçlarını kazandı Yeşil Beyazlılar. Avantaj diyorum çünkü: Konyaspor’un, rakiplerinin aksine ligdeki konumu rahat, rakipler daha çok kazanmak zorunda, bunun için de daha çok saldırmalılar. Konyaspor da bu ligin en iyi savunma yapan takımlarından olduğu için diğer Anadolu takımları karşısında çok fazla savunma zafiyeti göstermiyor. Hücumda da mutlaka sıkıştırıyor araya 1-2 tane.

Mersin maça baskılı başladı doğal olarak. Fakat sadece baskı kurmakla yetindiler, pozisyon bulamadılar. Kırmızı kart galibiyetin habercisi oldu. Peki Tita’ya çıkan iki sarı kart doğru muydu? Talimatlarda hava topu mücadelesinde dirseğini kullanan oyuncuya sarı kart gösterilmesi gerektiği yazıyor. Maçtaki böyle 3 hareketi de sarı kartla cezalandırdı Alper Ulusoy. Önce Skubic, sonra Tita.

Kırmızı karttan sonra Mersin İdmanyurdu’nun “çok az sayıdaki” taraftarının baskısıyla Konyaspor aleyhine anlamsız düdükler çaldı hakem. Bir hakem o kadarcık taraftardan etkileniyorsa, Konya’da sahaya çıkamaması lazım. Aykut Kocaman belki de sırf bu yüzden Rangelov-Ömer Ali değişikliğini ikinci yarıya çıkarken yaptı. Hakem sarı kartı olan Rangelov’u ilk fırsatta oyundan atabilirdi.

10 kişi kalan rakibi karşısında golü biraz geç buldu Konyaspor. İlk gol Mersin’in dağılmasına yetti ve maç daha da rahat hale geldi temsilcimiz için. Pozisyonlar cömertçe harcanmasa farklı bir galibiyet işten bile değildi.

11’e 10 Başlayan Maç, 10’a 10 Tamamlandı

Tita’nın kırmızı kart görmesiyle iki takım da sahada eşitlenmiş oldu. Çünkü Konyaspor da 90 dakika boyunca 10 kişi mücadele etti. Meha’dan haftalardır sadece kağıt üstünde var, sahada yok. Eskisi gibi iyi şut da çekemiyor uzun zamandır. Sakatlandıktan sonra form tutmadı bir türlü. Aykut Kocaman neden bu kadar sabrediyor anlamıyorum. Halil İbrahim ve Sissoko gibi alternatifler değerlendirilmeli.

Kocaman ile Kocaman Hedefler

“Oyuncularım bana güveniyor, ben onlara güveniyorum. Türkiye’de antrenör takım olmaya en uygun takım Konyaspor.” Galatasaray maçından sonra söylemişti bunları Aykut Kocaman. Aslında bu sözlerden sonra belliydi sözleşme uzatma konusunda bir sıkıntı yaşanmayacağı. Mersin maçından sonra da bu konuda kendisi açısından bir problem olmadığını açıklayınca herkesin gönlüne su serpti bir nevi. Konyaspor, taraftarın çok istediği Avrupa Ligi’ne bu sene katılacaktır umarım. Kocaman ile birlikte önümüzdeki senelerde daha büyük hedefler konulacak. Niye 6. büyük Konyaspor olmasın ki?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR