6 Şubat depremlerinin Türk ekonomisine maliyeti açıklandı

6 Şubat depremlerinin Türk ekonomisine maliyeti açıklandı
6 Şubat'ta çok sayıda şehri etkileyen ve yüzlerce canımızı kaybettiğimiz depremin Türk ekonomisine maliyeti de ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “6 Şubat depremlerinin Türk ekonomisine maliyeti 104 milyar dolardan fazladır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Sevgili İstanbullular, bakanlığımızın kıymetli mensupları, aziz kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

TERÖR SALDIRISI HAKKINDA AÇIKLAMALAR YAPTI

Dün Irak'ın kuzeyinde hainler tarafından gerçekleştirilen şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Mehmetçiklerimizin kanı yerde kalmamış, hesabı misli ile sorulmuştur. 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Son terörist bertaraf edilene kadar sürdüreceğiz.

Irak'ın ya da Suriye'nin kuzeyinde terör yapılanmasına müsaade etmeyeceğiz. Eli kanlı caniler ve örgüte destek verenler teröre yer olmadığını er yada geç anlayacak. Rabbim kahraman askerlerimizi muzaffer eylesin.

YARISI BİZDEN KAMPANYASI START ALDI

Yarısı bizden kampanyamıza İstanbullu kardeşlerimiz ilgi gösterdi. 1 milyon 233 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldı. 1 buçuk milyon liralık destek vereceğiz. 100 bini kira desteği 800 bini hibe desteği şeklinde verilecek. Kredi ödemeleri evler teslim edildikten sonra başlayacak.

Bu destekle evini yapacak ve güvenli şekilde oturacak vatandaşımız. 350 bin konutu dönüştürmeyi amaçlayan kampanyayı başlatmış olacağız.

Şehrimizdeki çalışmalarda 17 yapıda yer alan 261 bağımsız bölümün yıkımını gerçekleştireceğiz.

1.5 MİLYON LİRALIK DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyamız kapsamında her bağımsız bölüm için toplamda 1,5 milyon liralık destek vereceğiz.

Bugünkü programımızda tüm aşamaları ile İstanbul'da yüzyılın dönüşümü programımıza start veriyoruz. İlgili kurumlarımızı tebrik ediyorum.

6 Şubat'taki sarsıntılar bize deprem gerçeğini tekrar hatırlatmıştır. Böylesi büyük afetten sonra artık hiçbir şeyin eskisi gibi olması düşünülemez. Yakın zamanda Marmara'da meydana gelen depremler çalışmamızı daha da hızlandırmamız gerektiğini gösteriyor.

BÜYÜK DEPREMİN TÜRKİYE'YE MALİYETİ

Depreme hazırlık yapmak bizim için tercihten öte zorunluluktur. Depremle burun buruna yaşayan ülkeyiz. Nüfusun yüzde 71'i deprem açısından riskli alanlarda yaşıyor. Ekonomik açıdan da ağır bedeller ödedik. 17 Ağustos depreminin etkilerini yıllarca hissettik. 6 Şubat'ın maliyeti 104 milyar dolardan fazladır. Her depremden sonra yıllarımızı harcadık.

Kaynak:Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.