6. Ulusal Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Kongresi

6. Ulusal Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Kongresi
Kongrede, göbek kordonundan alınan kök hücrelerin kalp krizi sonrası bu organda oluşan hasarın onarımında kullanılacağı projenin ilk sonuçları da açıklanacak

ANKARA (AA) - Birçok hastalığın tedavisinde "umut" olarak görülen kök hücre tedavisiyle ilgili son gelişmeler ve yürütülen çalışmalar, 6. Ulusal Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Kongresi'nde masaya yatırılacak.

Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Derneği ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Osman İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26-28 Şubat tarihlerinde Mersin'de düzenlenecek kongrede, güncel konuların, uzman konuşmacılarla tartışılacağını bildirdi.

Toplantıda, kök hücre klinik çalışmalarında ulaşılan son durum, kazanımlar ve problemler, rejeneratif tıpta doku mühendisliği ve yaklaşımlar, kök hücre bankacılığında başarı örneği olan TÜRKÖK projesinin ele alınacağını dile getiren İlhan, Türk bilim insanlarınca dünyada ilk kez göbek kordonundan alınan kök hücrelerin, kalp krizi sonrası bu organda oluşan hasarın onarımında kullanılacağı projenin ilk sonuçlarının da açıklanacağını belirtti.

Türkiye'de lösemi ve lenfoma gibi kan hastalıklarında uygulanan kök hücre tedavisinin başarıyla yapıldığını, bir yıl içinde nakil yapılan 4 bine yakın hastanın yüzde 10'unu yabancıların oluşturduğunu aktaran İlhan, "Kök hücre tedavisi, ülkede sağlık turizminin gelişmesine katkı sağlayacak alanların başında geliyor. Türkiye, dünyada lider ülkelerden biri haline gelebilir" dedi.

Prof. Dr. İlhan, kongrede ayrıca 17 tıp fakültesinden öğrencilerin üye olduğu Türkiye Ulusal Kök Hücre Konseyi 5. Ulusal Kongresi'nin de yapılacağını ifade ederek, geleceğin hekimlerinin şimdiden bu alandaki gelişmeleri takip ederek, ileride bu alanda büyük projelere imza atabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.