6. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali başladı

6. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali başladı
Edirne, Bursa, İstanbul, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'dan bando ekipleri kortej yürüyüşünü şehitler nedeniyle sessiz gerçekleştirdi

EDİRNE (AA) - Edirne'de 6. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali başladı.

Edirne, Bursa, İstanbul, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'dan festivale gelen bando ekipleri, tava ciğer ustaları, ve vatandaşlar, Edirne Belediyesi önünde bir araya geldi.

Edirne Valisi Mehmet Tekinarslan, CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan, Okan Gaytancıoğlu ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın yer aldığı kortej ile bando ekipleri, sessiz şekilde Atatürk Anıtı önüne geldi.

Anıta çelenk sunulmasının ardından tüm bando ekiplerinin eşlik etmesiyle saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Festivale katılanlar şehitlerin anısına yakasına siyah kurdele taktı.

Buradaki programın ardından kortej ve bando ekipleri Saraçlar Caddesi'nde oluşturulan festival alanına geldi.

Tekinarslan, burada yaptığı konuşmada, Hakkari'deki şehitlere ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Türkiye'nin hiçbir şekilde çıktığı yoldan dönmeyeceğini belirten Tekinarslan, "Hiçbir şer gücün hiçbir ihanetin ve fitnenin bizi durduramayacağını, halkımızı, milletimizi, umutsuzluğa, karamsarlığa düşüremeyeceğini belirtmek istiyorum. Bugünkü programın müzik ve eğlence kısmının iptal olmuş olması sanıyorum ki tüm Edirnelilerin ortak beklentisidir. Biz o beklentiye cevap vermiş olduk" dedi.

Gürkan da tava ciğerin ve bandonun uluslararası nitelik kazandığını söyledi. Edirne'de günlük kilolarca ciğerin tüketildiğini belirten Gürkan, "Bandomuz ise yurtiçi ve yurtdışı birçok etkinlikte yer alıyor. Bu başarılarından dolayı onları da kutluyorum. Edirnemiz'den de şehitlerimiz vardı. Bu sabah Hakkari Çukurca'da 8 Mehmetçiğimizin, 8 vatan evladının, 8 ana kuzusunun şehit olduğu haberi geldi. Tabii ki böyle bir ortamda bir festivalin olması gerektiği gibi eğlencesine, müziğine ve sanatına övgü yapmak gerekir ama bugün şehitlerimize saygı gösterdiğimiz için bunları yapmamız düşünülemezdi" diye konuştu.

Tekinarslan ve Gürkan konuşmaların ardından festivale katılan bando şeflerine plaket ve hediyeler takdim etti.

Festival 15 Mayıs'a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.