6. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu

6. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu
Kocaeli'de yarın başlayacak sempozyumda yurt içi ve yurt dışından gelen seramik sanatçılarının yapacağı eserler, kurulması planlanan "Çağdaş Seramik Sanatları Müzesi"ne bağışlanacak

KOCAELİ (AA) - Seramik sanatının imkan ve sınırlarının geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu, yarın Kocaeli'de başlayacak.

Gölcük Vizyon 2023 Projesi kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulunca düzenlenen sempozyum, 24 Mayıs'a kadar devam edecek.

KOÜ Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Değirmendere Gölcük Yerleşkesi'nde yapılacak sempozyum, Türkiye'den ve yurt dışından birçok sanatçı ve sanatseveri ağırlayacak.

Onursal sanatçı olarak Prof. Dr. Güngör Güner, Prof. Dr. Türker Özdoğan, Mustafa Tunçalp, Prof. Dr. Sevim Çizer, Prof. Dr. Zehra Özkara Çobanlı katılacağı sempozyuma, davetli sanatçılar arasında Aydan Birdevrim, Aynur Karakaş, Ayşe Güler, Cemalettin Sevim, Hüseyin Çelik, Seyhan Yılmaz, Slovakya'dan Gabriela Luptakova, Finlandiya'dan Kirsi Kıvıvırta, Pakistan'dan Nabahat Lotıa, Hindastan'dan ise Vinod Daroz bulunuyor.

Seramik sanatının imkan ve sınırlarının geliştirilmesine katkı sağlamak, sanatçı, öğrenci ve sanatsever arasındaki diyalogların artırılması amaçlanan sempozyumda kapsamında yapılacak eserler, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde kurulması planlanan "Çağdaş Seramik Sanatları Müzesi"ne bağışlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.