"6. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür Ve Sanat Festivali"

"6. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür Ve Sanat Festivali"
Van'ın Erciş ilçesinde düzenlenen "6. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali" festivali kapsamında "Buzkaşi" oyunu sergilendi

VAN (AA) - Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve üreme döneminde suyun akışının tersine yüzerek, tatlı sulara göç eden inci kefalinin "zorlu yolculuğu"nu izletmek için düzenlenen "6. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali"nde, Kırgızların at üzerindeki maharetini gösteren "Buzkaşi" yarışlarına ilgi büyük oldu.

Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Doğa Gözcüleri Derneği, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası ile Erciş Ziraat Odasınca ortaklaşa yapılan festivalin ikinci gününde çok sayıda vatandaş, Erciş-Van karayolunun 10. kilometresinde bulunan Deliçay balık bendi mevkisinde buluştu.

Festivalde, Erciş'in Ulupamir Mahallesi'nde yaşayan Kırgız vatandaşların at üzerindeki becerilerini sergilediği "Buzkaşi" (oğlak kapmaca) oyunu, katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, oyunda başarılı olan takıma hediyelerini verdi.

Program, mahalli sanatçıların sahne alması ve aşıkların atışması ile son buldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.