"6. Uluslararası Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Sanat Etkinlikleri"

"6. Uluslararası Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Sanat Etkinlikleri"
KONYA (AA) - Konya'da, 8 ülkeden yaklaşık 130 bilim insanının katılımıyla "6. Uluslararası Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Sanat Etkinlikleri" başladı.Selçuk...

KONYA (AA) - Konya'da, 8 ülkeden yaklaşık 130 bilim insanının katılımıyla "6. Uluslararası Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Sanat Etkinlikleri" başladı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ), Konya Büyükşehir Belediyesi, Nişantaşı Üniversitesi, Azerbaycan Kültürel Mirasın Araştırılmasına Destek Kurumu, İtalya Yococu ve Makedonya Sosyo-Kültürel Antropoloji Enstitüsü tarafından "6. Uluslararası Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Sanat Etkinlikleri" düzenlendi.

Kongre Genel Sekreteri ve Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi El Sanatları Tasarımı ve Üretimi Bölümü Uzmanı Ahmet Aytaç, Mevlana Kültür Merkezi'nde yaptığı açılış konuşmasında, üniversitelerin sadece amfilerde ders verilen kurumlar değil, birer bilim ve sanat yuvası olduğunu söyledi.

Üniversitelerin sanayi ve diğer kuruluşlarla iş birliği yaparak bütünleşmesi gerektiğini belirten Aytaç, "Bu kongre, Selçuk Üniversitesinin uluslararası kurum, üniversite ve yerel yönetimlerle gerçekleştirdiği iş birliği konusundaki çabalarının en büyük delilidir." dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise Selçuklu mirası ve kültürünün gün yüzüne çıkarılarak yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Türk insanının inanç, kültür ve sanat eserleriyle bu coğrafyada bin yıldır var olduğunu vurgulayan Şahin, "Globalleşen dünya bir yanardağın küllerinin etrafa savrulup, var olan her şeyin üstünü örtmesi gibidir. O küller kaldırıldığı zaman, var olan değerler yeniden ortaya çıkar. Kalıcı olanlar onlardır. Kalıcı olmamızın en önemli göstergesi de işte burada yazılı olan sanat, tarih ve folklordur." diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kongrenin 8 ülkeden 130 katılımcıyla devam ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Kongreye, Azerbaycan Miras Başkanı ve Kongre Eş Başkanı Dr. Fariz Halilli, Makedonya Sosyo-Kültürel Antropoloji Enstitüsü Direktörü ve Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Rubin Zemon, Azerbaycan Heyeti adına Prof. Dr. Galidar Cebiyev, Gagavuz Özerk Türk Cumhuriyeti Kültür Bakanı Vasilisa Petrovici adına Sonya Burgucu, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.