6 Yaşındaki Yasin'den Haber Yok

6 Yaşındaki Yasin'den Haber Yok
Konya'nın Akören İlçesi'nde geçen 4 Nisan günü evlerinin önünde oynarken ortadan kaybolan 6 yaşındaki Yasin Şahin, 19 gündür süren tüm arama çalışmalarına rağmen bulunamadı.


Konya'nın Akören İlçesi'nde geçen 4 Nisan günü evlerinin önünde oynarken ortadan kaybolan 6 yaşındaki Yasin Şahin, 19 gündür süren tüm arama çalışmalarına rağmen bulunamadı. Jandarmada özel ekip kurup, hem arama çalışmalarını hem de adli yönden araştırmasını sürdürüyor.

Akören İlçesi'ne bağlı, eskiden köy olan Belkuyu Mahallesi'nde oturan 4 çocuk sahibi Ümmü- Yavuz Şahin çiftinin oğlu Belkuyu Anaokulu öğrencisi Yasin Şahin, geçen 4 Nisangünü okuldan geldikten sonra evlerinin önünde oynamaya çıktı. Bir anda ortadan kaybolan Yasin'in bulunması için o günden itibaren başlatılan arama çalışmalarıJandarma, AFAD ve köylüler tarafından aralıksız devam ediyor.

19 gündür süren arama çalışmalarında başta evin çevresi olmak üzere, havadan askeri helikopter ve AFAD'ın insansız hava aracılığıyla, karadan arama ekipleri tarafından su kuyuları, foseptikler, sarnıçlar, mağaralar, ağaç ve çalılıkların dipleri tek tek kontrol edildi. Şüphe üzerine yan komşuları M.Ş.'nin evi ve bahçesi arandı. Mahallenin yakınındakiÇarşamba Çayı ve çayın aktığı Apa Gölü girişi Mersin'den gelen dalgıç polisler tarafındansonar cihazlarıyla arandı. Ancak Yasin'in izine rastlanmadı.

JANDARMA ÖZEL EKİP KURDU

Özel ekip kuran jandarma, hem arama çalışmalarını hem de Yasin'in kaçırılmış ve öldürülmüş olma ihtimali üzerine adli yönden araştırmasını sürdürüyor. Bugüne kadar 100'ün üzerindeki kişinin ifadesine başvuran jandarma, 85 hane olan köydeki evler tek tek etti. Jandarma ekipleri, en küçük ipucunu bile dikkate alıp araştırmasını derinleştirerek sürdürüyor.

AİLE PERİŞAN

Belkuyu Mahallesi muhtarı Ercan Özkan, Yasin'in kayıp olduğu günden itibaren arama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, "Jandarma ve AFAD olayın ilk gününden itibaren arama çalışmasını sürdürüyor. Arama çalışmalarında mahallemizin her yeri, çevredeki mahallelere kadar arandı. Ancak şu ana kadar Yasin bulunmadı. Ailesi ise perişan durumda. Mahalle sakinlerimizde üzüntü içerisinde. Yasin'in biran önce bulunmasını ümit ediyoruz."dedi.

Şahin çiftinin Yasin ile birlikte 6 aylık Yusuf, 7 yaşında Akile ve 10 yaşında Mahkube adlı 4 çocuğu bulunuyor.

 

 

kaynak:haberler.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.