6,5 aylık bebeğe 5,5 aylık bebekten karaciğer nakli

6,5 aylık bebeğe 5,5 aylık bebekten karaciğer nakli
Epilepsiden ölen bebek, 6.5 aylık Muzaffer bebeğe hayat verdi

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yaşayan Behzat (26) ve Mesude Arıkan (21) çiftinin 6.5 aylık bebekleri Muzaffer'e, doğumundan kısa bir süre sonra hepatite bağlı karaciğer hastalığı teşhisi konuldu. Arıkan çifti, bunun üzerine Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'ne başvurdu.

Yapılan tetkiklerde anne Mesude Arıkan'ın karaciğerinin oğluna uyumlu olduğu belirlendi. Anne ile oğlu ameliyat için hazırlandığı sırada bir mucize gerçekleşti ve epilepsi nöbeti nedeniyle yaşamını yitiren 5.5 aylık bir bebeğin karaciğerinin Muzaffer'e uyumlu olduğu haberi geldi.


Doktorlar anneden nakli iptal ederek, 5.5 aylık bebeğin bağışlanan karaciğerini Muzaffer'e nakletti.

Muzaffer bebeğin hızla iyileştiğini kaydeden Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, "Kendisine adeta bir piyango çıkmış oldu" dedi. Anne Mesude Arıkan ise "Oğluma karaciğerimi vermek için beklerken karaciğer bulunduğu haberi geldi" diyerek, bağışçı aileye teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.