68 yıldır gramofonlara 'ses' oluyor

68 yıldır gramofonlara 'ses' oluyor
Malatya'da yaşayan 80 yaşındaki Erdoğan Aktürk, 1948'de başladığı gramofon tamirciliğini, ilerleyen yaşına rağmen azimle sürdürüyor

Malatya'da yaşayan 80 yaşındaki Erdoğan Aktürk, 68 yıl öce başladığı gramofon tamirciliğini, ilerleyen yaşına rağmen azimle sürdürerek, günümüzde unutulmaya yüz tutmuş gramofonlara yeniden hayat veriyor.

Aynı zamanda ressam olan Aktürk, kent merkezindeki Fuzuli Caddesi'nde bulunan küçük dükkanında eski eşya alım satımı ve tamiri yapıyor.

Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan itibaren çalışmaya başladığını söyledi.

Babasının 2 gramofonu bulunduğunu ve önceleri onları bozup yaparak, evde kendi kendine tamir işini öğrenmeye çalıştığını ifade eden Aktürk, "1948'de yılında gramofon tamirciliğine başladım. Herkesin evinde gramofon bulunmazdı. Babamın hali vakti iyi olduğu için 2 gramofonu vardı. Onları bozup yaparak gramofonu öğrendik. Gramofondaki iğneleri babam saklardı. Ben annemin iğne kutusundan yorgan iğnelerini keser, gramofon iğnesi yapar ve çalıştırırdım. Annem kapıyı döverdi 'oğlum babanın gramofonuyla oynama, bozarsın' diye. Gramofonda Hamiyet Yüceses, Münir Nurettin Selçuk gibi sanatçıları dinlerdim." diye konuştu.

Malatya'da sanat okulunda okurken, bir dükkan kiralayarak, gramofon, saat, buzdolabı ve dikiş makinesi gibi eşyaların tamiratına başladığını anlatan Aktürk, okulu bitirdikten sonra Almanya'ya gittiğini orada da gramofon tamirciliğini sürdürdüğünü kaydetti.

Gramofonun çocukluğunda çok popüler olduğunu söyleyen Aktürk, "Gramofon tamirciliğine 12 yaşındayken, hevesle başladım. Gramofonun her türünü tamir edebiliyorum." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.