7. Antalya Şehircilik Ve Teknolojileri Fuarı

7. Antalya Şehircilik Ve Teknolojileri Fuarı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Güngör:- "Belediye Akademisi kurmak için çalışmalar tamamlandı. 220 dönüm araziyi satın aldık. Proje ihalesi bitti"- "Bu akademi dünyada ilk olacak. Ülkemizdeki yerel yönetimler ilk hedef olmakla birlikte

ANTALYA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hayrettin Güngör, "Belediye Akademisi kurmak için çalışmalar tamamlandı. 220 dönüm araziyi satın aldık. Proje ihalesi bitti. Bu akademi dünyada ilk olacak. Ülkemizdeki yerel yönetimler ilk hedef olmakla birlikte gönül coğrafyamızdaki belediyeler de burada eğitim alacak." dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliğinin iş birliğinde, Pyramids Grup Fuarcılık tarafından düzenlenen
7. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı (City Expo), ANFAŞ EXPO Center'da kapılarını açtı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, açılışta yaptığı konuşmada, yapılan reformlara karşın büyükşehir ve ilçe belediyelerinin mali durum, görev dağılımları gibi konularda sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Güngör, bu konuda hazırlanan raporun Başbakanlığa sunulduğunu bildirdi.

Türkiye Belediyeler Birliği olarak son 3 yılda belediyelere 718 iş makinesi yardımı yapıldığını anlatan Güngör, ayrıca "Belediye Akademisi" kurulması çalışmalarının da son aşamaya geldiğini ifade etti.

Akademinin 3 yıl içinde açılacağını dile getiren Güngör, "Belediye Akademisi kurmak için çalışmalar tamamlandı. 220 dönüm araziyi satın aldık. Proje ihalesi bitti. Bu akademi dünyada ilk olacak. Ülkemizdeki yerel yönetimler ilk hedef olmakla birlikte gönül coğrafyamızdaki belediyeler de burada eğitim alacak." diye konuştu.

- "Devletlerden çok şehirler yarışıyor"

Antalya Valisi Münir Karaloğlu da Türkiye'nin belediyecilik tecrübesini ve kullandığı bilgi teknolojilerini yurt dışındaki belediyelerle paylaşacak seviyeye geldiğini söyledi.

Dünyada devletlerden çok şehirlerin yarıştığını belirten Karaloğlu, "Artık şehirlerin marka değeri, bağlı oldukları sınırları, içinde bulundukları ülkenin önüne geçiyor. Şehirlerimizin markalaşması önemli. Şehirlerimizi yöneten belediyelerimiz, insan kaynakları, teknoloji çok önemli." dedi.

- "İnsan hayatını kolaylaştıran bir beceri sanatı"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de belediyeciliği "insan hayatını kolaylaştıran bir beceri sanatı" olarak nitelendirdi. Bunu en iyi uygulayan belediyelerin, belediye başkanlarının halkın terazisinde hep ön sıralarda yer aldığını belirten Türel, "Zira belediyecilikte parti farkı gözetilmeksizin, siyasi rozetlerimizi seçildiğimiz gün kapıda bırakmak suretiyle herkese eşit hizmet götürülmesi, bizim en önemli önceliklerimizdendir." diye konuştu.

Belediyeciliğin "çözüm sanatı" da olduğunu ifade eden Türel, muhalefet partilerine mensup belediyelere devlet tarafından yeterli kaynak sağlanmadığı şeklinde iddialar olduğunu dile getirdi. Türel, şunları kaydetti:

"Belediye başkanlarımızın mazeretlerin arkasına sığınması ne halkımızın kabul edebileceği bir durumdur ne de belediyecilik adına kabul edilecek bir durumdur. Belediyecilik çözüm sanatıdır, belediyecilikte mazeret olmaz. Bugün ben hemen sayı verdiğimde aklıma muhalefet partilerine mensup belediye başkanlarımızın içinde Türkiye'de bütün anketlerde ilk 5'te çıkan birçok belediye başkanı sayabilirim. Demek ki işin içine siyaset girmezse, işin içinde gayret, kararlılık ve çalışmak olursa muhalefet de olsa iktidar da olsa belediye başkanlarımız her türlü hizmeti ellerinden geldiğince yapabilir. Muhalefetteki bu örnek verdiğimiz başkanlarımızı görevim gereği saymak bana düşmez, saymıyorum. Ama aramızda diye ifade etmiyorum, gıyabında da birçok yerde söyledim. Muhalefette de bir belediye başkanının nasıl başarılı olabildiğini görmek isteyenler dönsünler Eskişehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'e baksınlar."

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de fuarda 15 binin üzerinde profesyonel ziyaretçiyi ağırlamanın büyük bir başarı olduğunu söyledi. Tütüncü, City Expo'nun Antalya'nın en önemli fuarlarından olduğunu belirtti.

Açılış töreninin ardından protokol üyeleri, fuarı gezdi.

Ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, demirbaş tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, altyapı, temizlik, bakım, ses, ışık ekipmanları, yangın, iş sağlığı ve iş güvenliği sistemleri gibi ürünlerin tanıtıldığı fuara, Türkiye'den 850 belediye katılıyor.

Yurt içinden 150 firmanın stant açtığı fuarda, Kırgızistan, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Kosova'dan belediyeler, Irak, Fas, Mısır'dan da heyetler yer alıyor.

Fuar, 26 Mart'ta sona erecek.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.