7 büyük petrol üreticisi şirketin geliri yüzde 22 azalabilir

7 büyük petrol üreticisi şirketin geliri yüzde 22 azalabilir
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki yedi büyük petrol üreticisi şirketin bu yıl toplam gelirinin yüzde 22 oranında düşebileceğini belirtti

LONDRA (AA) - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki yedi büyük petrol üreticisi şirketin bu yıl toplam gelirinin yüzde 22 oranında düşebileceğini belirtti.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada EMEA bölgesindeki yedi büyük petrol üreticisi şirketin (Shell, Total, BP, OMV, Repsol, ENI, MOL) toplam gelirlerinin bu yıl içerisinde yüzde 22 oranında düşebileceği uyarısında bulundu.

Açıklamada, düşük petrol fiyatlarının ve kredi ölçütlerindeki bozulmanın petrol üreticisi şirketlerin gelirlerini olumsuz yönde etkilemesinin beklendiği kaydedildi.

Fitch Ratings’in açıklamasında petrolün varil fiyatının şubat ayında 35 dolara güncellendiği hatırlatılırken, fiyatların 2018 yılında 55 dolar seviyesine kadar yükselmesinin beklendiği belirtildi.

Ayrıca orta vadede petrol varil fiyatının 65 dolar seviyesini görebileceği kaydedildi.

Açıklamada Shell’in kredi notunun yakın zamanda “AA-“ seviyesine, Eni şirketinin ise kredi notunun “A-“ye revize edildiği belirtilirken, Shell, Total, OMV, Repsol şirketlerinin notlarının da “negatif izlemede” olduğu vurgulandı.

Bu şirketlerin 2018 yılına kadar kredi notlarının negatif yönlü baskılanabileceği belirtilirken, şirketlerin notlarını harcama ve tasarruf planlarını uygulayarak koruyabileceği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.