7. Geleneksel Sultangazi Belediyesi Yağlı Güreşleri

7. Geleneksel Sultangazi Belediyesi Yağlı Güreşleri
Çamlık Parkı'nda gerçekleştirilen güreşlerde, 13 boyda 300 sporcu rakiplerini yenebilmek için kıyasıya mücadele etti

İSTANBUL (AA) - Sultangazi Belediyesinin "7. Geleneksel Yağlı Güreşleri" etkinliği Çamlık Parkı'nda gerçekleştirildi.

Programda, Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen 13 boyda 300 sporcu, rakiplerini yenebilmek için mücadele verdi.

Çocuklar yaş ve boylarına göre rakipleriyle güreşirken, yetişkinlere kıstas uygulanmadı.

Vatandaşların ilgiyle seyrettiği etkinlikte, Recep Kara, Abdullah Güngör, Şaban Yılmaz, Mehmet Yeşil Yeşil, Salih Erinç, Serhat Balcı, Nedim Gürel gibi Kırkpınar'ın tanınmış isimleri de kispet giydi.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, etkinlikte yaptığı açıklamada, her geçen yıl yağlı güreşlere teveccühün arttığını söyledi.

Güreşin köklü maziye sahip olduğunu anımsatan Altunay, "Geçmişe bakıldığında bütün medeniyetlerin güreş sporunu uyguladığını görüyoruz ama Türklerin uyguladığı bu spor dalı, 'Türk güreşi'nin herhalde fonksiyonel olarak en önemlisi ve en iyisi olduğunu dünya da kabul ediyor. Bu yeşil çayırlarda yetişen biricik gençlerin uluslararası arenada bizi temsil etmesini, yüzümüzü ağartmasını istiyoruz." dedi.

Altunay, "pehlivan" kelimesinin önemine değinirken, "Anadolu'da pehlivanlara verilen değer çok büyük. Çocuklar bile isimleri bilinmezse 'pehlivan' diye çağrılır." ifadesini kullandı.

Güreş sporunun Türk milleti ile özdeşleştiğine vurgu yapan Altunay, "Böylesine önemli bir sporu yaşatmak bizim de en ulvi görevimiz. Bizden sonra gelecek nesillere onları aktarabilmek, onların da bunları yaşatabilmesine zemin hazırlamak, genç kuşakların da yağlı güreşleri merak etmesini sağlamak bizim için en büyük gururdur." diye konuştu.

7. Geleneksel Sultangazi Belediyesi Yağlı Güreşleri gün boyu devam edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.