7. Saraybosna İş Forumu yarın başlayacak

7. Saraybosna İş Forumu yarın başlayacak
AA'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu foruma Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek de katılacak

SARAYBOSNA (AA) - "Balkanlar'ın Davos'u" olarak nitelendirilen Saraybosna İş Forumu (SBF), Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yarın başlayacak.

Bosna Bank International (BBI) ile İslam Kalkınma Bankası (IDB) tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen ve Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu foruma, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de katılacak.

İki gün sürecek forumun açılışında, Şimşek'in yanı sıra Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic ve Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic'in de konuşması öngörülüyor.

"Tek bölge, tek ekonomi" temasıyla düzenlenen forumda Hırvatistan, Sırbistan, Karadağ, Katar ve Çin'den bakanlar ve iş adamları da hazır bulunacak.

İki gün sürecek forumun ilk gününde, açılış konuşmalarının ardından "Bölgenin ekonomik koridorlarla birbirine bağlanması" ve "Dünya ile yeni bir ekonomik ağ" başlıklı paneller düzenlenecek.

İlk gün ayrıca "China +16" Bakanlar Paneli'nde de Balkanlar'ın sahip olduğu yatırım ve pazar potansiyeli Çin heyetine anlatılacak, Çin'in bölgedeki yatırım imkanları ele alınacak.

Forumun ikinci gününde ise "Bölgedeki enerji sektörü", "Altyapının kalkınması", "Tarım ve gıda", "Bölgesel ticaret koridorunun kalbi: Dubai", "Bölgede turizm sektörü", "Bölgede eğitim sektörü" ve "Jeopolitiğin yatırımlardaki etkisi" başlıklı paneller gerçekleştirilecek.

4-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek forumun sonunda, bölgedeki en başarılı girişimcilere Sarajevo Business Bridge (Saraybosna İş Köprüsü) Ödülü takdim edilecek. Ayrıca başarılı iş projeleri hazırlayan öğrenciler de çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.