7. Uluslararası Arapça yarışması

7. Uluslararası Arapça yarışması
KIRIKKALE (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğince koordinasyonu...

KIRIKKALE (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğince koordinasyonu yapılan 7. Uluslararası Arapça Yarışmaları için imam hatip lisesi ve ortaokullarının il elemeleri yapıldı.

Kırıkkale Nur Cami Külliyesi Konferans Salonu'nda yapılan yarışmaya kent genelindeki imam hatip lisesi ve ortaokul öğrencileri katıldı.

Liseler arası hikaye canlandırma ile şiir ve ortaokullar arasında şiir kategorisinde düzenlenen yarışmada, Arapça hikaye canlandırmada Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sümeyra Ceyhan, şiir alanında Keskin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Gürkan Güvenç, imam hatip ortaokulları şiir dalında ise Keskin İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Rumeysa Şahin birinci oldular.

Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İdris Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenlenen yarışmalar sayesinde öğrencilerin Arapça eğitimini geliştirdiklerini söyledi.

Arapçanın Kur'an-ı Kerim için sevdirilmesi gerektiğini belirten Akgül, "Bu yarışmalar sayesinde öğrencilerimiz Arapçayı daha çok öğreniyorlar. Günlük yaşamdan hikayeleri Arapça olarak konuşma ve hitap etme becerisi kazanmalarının yanı sıra mesleki bilgilerine de katkı sağlıyor. Öğrenciler Arapça olarak ezber yapma, telaffuz etme, makam, vurgu, jest ve mimikleri kullanma, tercüme yeteneğinde artma, kelime hazinesini artırma ve Kur'an dili olan Arapçayı daha da benimsenmiş oluyorlar." dedi.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilirken, İl birincilerinin katılacağı Türkiye finalinin 26-27 Mayıs 2016 tarihinde Ankara'da yapılacağı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.