7. Uluslararası Dergi Fuarı sona erdi

7. Uluslararası Dergi Fuarı sona erdi
Sirkeci Garı'nda, 20 ülkeden 305 derginin katılımıyla gerçekleşen fuarın kapanışında, dergilere 16 dalda ödül verildi- Milli Eğitim Bakanı Avcı:- "Edebiyat, sanat, kültür, arkadaşlık ve dostluk buralarda bereketlenir"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Dergi Fuarı, "Uluslararası Dergicilik Ödülleri" töreniyle sona erdi.

Sirkeci Garı'nda, 20 ülkeden 305 derginin katılımıyla gerçekleşen fuarın kapanışına, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı.

Fuarı gezerek dergileri inceleyen, katılımcılarla ve ziyaretçilerle sohbet eden Nabi Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski bir dergici olduğunu hatırlatarak, dergi fuarını her yıl severek, isteyerek, özenerek ve imrenerek gezdiğini söyledi.

Fuarda birçok öğretmen ve öğrenciyle karşılaştığını aktaran Avcı, bu yıl katılımcı sayısı ve dergi türlerindeki artışla, ziyaretçi sayısı ve niteliğinin memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Bakan Avcı, fuarı düzenleyenlere teşekkür ederek, "TÜRDEB inşallah uluslararası bir kuruluş haline de gelecek. Gördüğüm kadarıyla katılımcılardan da belli. Çok sayıda yabancı dergi bu fuarda yer aldı. Önümüzdeki yıllarda bu yelpazenin de genişleyeceğini görüyoruz. Bu bakımdan çok bereketli bir fuar çizgisi sürüyor. Edebiyat, sanat, kültür, arkadaşlık ve dostluk buralarda bereketlenir. O bakımdan bu fuar çok güzel duygularla gezdiğimiz ve bir sonrakini iple çektiğimiz bir etkinlik oldu." dedi.

- "Gençlerin dergi çıkarmaları bugün artık daha mümkün"

Kendisinin dergicilik yaptığı zamanlarda şartların daha zor olduğunu anlatan Avcı, şöyle konuştu:

"Şimdi daha dar imkanları olan gençlerin, öğrencilerin, öğretmenlerin değişik formatlarda dergi çıkarmaları bugün artık daha mümkün ve ucuz hale geldi. Eskiden sadece matbaa üzerinden, yani bildiğimiz, kurşun, dizgi, entertiple dergi çıkarılıyordu. Bizim zamanımızın teknolojik imkanlarıyla kıyaslanamayacak bir yelpaze oluştu. Gençler de bunu çok güzel değerlendiriyor."

Bazı dergileri not ettiği görülen Nabi Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın özellikle, sosyal bilimler liselerine, Anadolu liselerine, fen liselerine, imam hatip liselerine yönelik bazı yayınlara abone olma imkanı var. Tabi bu konuyla ilgili bütçemiz çok geniş değil. En azından öğretmen ve öğrencilerimizin kendi okul türlerine uygun dergilerle tanışmalarını sağlamak için böyle bir uygulama başlattık. Bazılarını gözden kaçırdığımızı bu vesileyle gördüm. O bakımdan, onları Ankara'ya döndüğümüzde bütçemizi de zorlayarak abone sayımızı artıracağız." ifadelerini kullandı.

TÜRDEB Başkanı Asım Gültekin ise törende yaptığı konuşmada, bütün dergilere ödül verebilmeyi istediklerine vurgu yaparak, "Çokça dergimiz var ve her biri birbirinden farklı. Her biri ayrı bir zenginlik. Biz her bir derginin okul olduğunu, yetiştirici bir misyonu olduğunu düşünüyoruz. Yeni bir dergi çıkaran genç arkadaşımızı da 50 yılını dergilere vermiş bir büyüğümüzü de dergicilik alamında saygıdeğer insanlar olarak görüyoruz." diye konuştu.

- Dergilere 16 dalda ödül

Sirkeci Garı'nda binlerce ziyaretçiyi ağırlayan fuarın sonunda, dergilere 16 dalda ödül verildi.

Onur konuğu plaketini Haksöz dergisinin aldığı törende, Editör Ödülü'nü İstanbul Birnokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mürsel Sönmez alırken, Tasarımcı Ödülü ise "Genç" dergisinin oldu.

Kapak Ödülü, Bosna Hersek'ten "Başka" dergisine verilirken, Musahhih Ödülü "Türk Dili" dergisine, Edebiyat Dergisi Ödülü ise "İtibar" dergisine gitti.

Sinema Dergisi Ödülü'nü "Film Arası", Tiyatro Dergisi Ödülü'nü "Kulis Tiyatro", Çocuk Dergisi Ödülü'nü "Gökkuşağı" dergisi alırken, Misafirperver Dergi Ödülü'ne Kosova'dan "Türkçem", Fanzin Dergi Ödülü'ne "Keyfek", Akademik Dergi Ödülü'ne ise Cezayir'den "Al-Bassira" dergisi layık görüldü.

Kadın Dergisi Ödülü'nü Sudan'dan "As-Samra" adına Sudan Milletvekili Rawda Elhace alırken, Kitap Dergisi Ödülü "Ayraç", Müzik Dergisi Ödülü "Kadem", Dosya Dergiciliği Ödülü "Nihayet" dergisine, Çizer Ödülü ise "Hacamat" ve "CF" dergileri çizeri Yusuf Kot'a verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.