7. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu

7. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu
Sakarya Valisi Coş:- "Eğer Türkiye'nin dünyanın ilk 5 devleti arasında yer almasını istiyorsak ecdadımızdan bize intikal eden mirası en iyi şekilde ihya, imar etmek istiyorsak daha çok çalışmamız gerekiyor"

SAKARYA (AA) - Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, "Eğer Türkiye'nin dünyanın ilk 5 devleti arasında yer almasını istiyorsak, ecdadımızdan bize intikal eden mirası en iyi şekilde ihya, imar etmek istiyorsak daha çok çalışmamız gerekiyor" dedi.

Coş, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen, 7. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu'nda, gençlerin geleceğin teminatı olduğunu söyledi.

Gençlerin yetişmesinde herkesin ayrı ayrı sorumluluğu olduğunu belirten Coş, "Bunun ötesinde eğer ilim sahibiysek bu mükellefiyetimiz daha da artmaktadır. Onun için gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek, onları modernitenin getirdiği tehlikelerden korumak, milli ve manevi değerlerimizi benimsetmek ve o değerlerin geleceğe en iyi şekilde aktarılmasını sağlamak hepimiz için çok önemli bir vazifedir." diye konuştu.

Vali Coş, "İki güne eşit olan ziyandadır" anlayışı içerisinde çalışılması gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Her gün daha da atılımcı bir anlayışla gayret etmemiz, çalışmamız, gençleri anlamaya çalışmamız, dünyadaki gelişim ve dönüşümü fark etmemiz lazım. Hem maddi hem manevi alanda daha çok çalışmamız gerekiyor. Eğer Türkiye'nin dünyanın ilk 5 devleti arasında yer almasını istiyorsak ecdadımızdan bize intikal eden mirası en iyi şekilde ihya, imar etmek istiyorsak daha çok çalışmamız gerekiyor."

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da dünya standartlarında eğitim veren çok iyi bireyler yetiştirmek istediklerini anlatarak, " Şu andaki gençliğimizin bir işle ilgilenen oranı yüzde 20'ler civarında, 'çok da dünya umurunda olmayan' ortada bir nesil var. Gençliğimize değer katma konusunda hiçbir üniversitenin yapamadığını yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

SAÜ İlahiyat Fakültesi, Yunus Emre Camii Eğitim ve Kültür Derneği, Sakarya Müftülüğü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin işbirliğiyle iki gün sürecek sempozyumda, "Gençliğin gelişimi ve problemleri karşısında din görevlileri" konusu değerlendirilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.