7. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu

7. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu
SAÜ İlahiyat Fakültesinde 2 gün süren sempozyum tamamlandı

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) düzenlenen 7. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu sona erdi.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sempozyuma Türkiye, Avrupa ve İslam ülkelerinden akademisyenler, eğitim sürecinde aktif rol üstlenen bürokrat, öğretmen ve din görevlileriyle resmi kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığını söyledi.

Sempozyumun çok güzel geçtiğini aktaran Günay, "Sempozyumu ilginç kılan şey, hem akademisyenlerin sunum yapması, işin teorik kısmını anlatmaları hem de Diyanet camiası içerisinde bu konuda uzman kişilerin görüşlerini aktarmasıydı. Problem ve öneriler ortaya çıktı. O nedenle hakikaten faydalı bir sempozyum oldu." dedi.

SAÜ İlahiyat Fakültesi, Yunus Emre Camii Eğitim ve Kültür Derneği, Sakarya Müftülüğü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin iş birliğiyle gerçekleştirilen sempozyumda, "Gençliğin gelişimi ve problemleri karşısında din görevlileri, Diyanet İşleri Başkanlığının hizmet alanları ve gençliğe yönelik faaliyetleri, gençliğin inşasında camiler ve bu yaş grubundakilerin camilere ilgisinin artırılması" konuları değerlendirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.