"7. Uluslararası Turizm Karikatür Yarışması"

"7. Uluslararası Turizm Karikatür Yarışması"
Yarışmanın birincisi, Ukraynalı karikatür sanatçısı Olena Tsuranova oldu

İSTANBUL (AA) - "7. Uluslararası Turizm Karikatür Yarışması"nın yetişkinler kategorisinin birincisi Ukraynalı karikatür sanatçısı Olena Tsuranova oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Anatolia: Turizm Araştırmacıları Dergisi ile Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) tarafından düzenlenen yarışmaya, 67 ülkeden 445 sanatçı, 895 eserle katıldı.

Er Yatırım sponsorluğunda "Turizm ve Barış" temasıyla gerçekleştirilen yarışmada, eserler "yetişkinler" ve "gençler" olmak üzere iki kategoride değerlendirildi. Yetişkinler Kategorisinde birinciliği Ukraynalı Olena Tsuranova kazanırken, İranlı sanatçı Mehdi Azizi ikinci, Kazakistanlı sanatçı Galym Boranbayev ise üçüncü oldu. Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinden merhum Prof. Atila Özer adına verilen özel ödüle Bulgaristanlı karikatürcüler Alla ve Chavdar çifti layık görüldü. Ukrayna'dan Vladimir Kazanevsky, Azerbaycan'dan Seyran Caferli ve Rusya Federasyonu'ndan Vladimir Semerenko ise mansiyon ödüllerini kazandı.

Yarışmanın Gençler Kategorisinde 13 yaşındaki Mehmet Ali Mesut'un eseri birincilik ödülünü aldı. Bartu Çetinkaya, Büşra Esen ve Mehmet Deniz Hubup da mansiyon ödülüne değer görüldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.